De zomer is officieel begonnen, het tempo gaat wat omlaag en we bouwen langzaam af richting zomervakantie. Het is tijd om te genieten van elkaar en van deze mooie, lange zomerdagen. Op Ibiza weten ze hoe dat moet. Ibiza is razend populair als vakantiebestemming maar ook een voorbeeld als het gaat om het relaxte leven en mooie interieurs. En daar schrijf ik deze blog over.

Ibiza
De Ibiza stijl ademt een relaxte, zomerse sfeer. Veelal zijn de huizen op Ibiza wit gekalkt om het zo koel mogelijk te houden. Daarom is de basis vaak fris wit. Dit wordt gecombineerd met natuurlijke materialen als hout, rotan en riet. De prints zijn een tikje oosters en hebben kleurrijke details die volop gecombineerd kunnen worden. Hiermee is deze woonstijl nooit hetzelfde maar geef je je persoonlijke draai door de styling. Qua kleuren varieert het van aqua blauw tot warm rood. En vergeet de zomerse planten niet; die palmboom in huis maakt het helemaal af. 


Sfeercollage: Esta Home - Boho chic collectie 


Kleur
De basis van deze woonstijl is wit, muren zijn vaak geschilderd met kalkverf met een ruwe verftechniek. De verf van Pure & Original zorgt voor deze sfeer. Kalkverf breng je aan met een blokkwast waardoor strepen en vegen zichtbaar blijven. Deze verf bevat natuurlijke pigmenten waardoor het resultaat minder glad maar matter en levendiger is. In de details kun je er voor kiezen om kleur aan te brengen. Maar je kunt ook blijven bij wit, hout en natuurtinten als taupe, grijs en zwart wit. Dat geeft een wat rustiger effect en is minstens zo mooi. 

Pure & Original: Fresco kalkverf 


Ben je gek op fellere kleuren? Kies dan voor een rustige basis en breng accenten aan in patronen met diepblauw of okergoud met zwart. Juist door kleuren en patronen te mixen ontstaat er een exotisch geheel. 


Behang: Siroc van Eijffinger 


Natuur
Op Ibiza wordt veel gerecycled van oude materialen op het eiland. Sloophout, rotan en veel rieten vlechtwerk zie je terug in meubels en manden. Natuurlijk is hier tegenwoordig veel van te koop in woonwinkels. Je kunt er ook voor kiezen om zelf te recyclen dus struin eens een rommelmarkt of kringloopwinkel af naar oude, rieten woonaccessoires. Er is vast genoeg te vinden.

Hang natuurproducten ter decoratie aan houten kralen kettingen. Oude bloempotten of vazen kun je een verfbeurt geven, kies bijvoorbeeld voor kalkwit en verf een aantal potten in dezelfde kleur. Maak groepjes van deze accessoires en geef ze een mooie plek, zo worden ze de eyecatchers in huis. 

Foto’s: BN Wallcoverings behang Essentials 


Patronen
De oosterse patronen en motieven maken de Ibiza interieur s zo speciaal. Combineer verschillende prints met elkaar in kussens, gordijnen en behang. Oosterse vloerkleden passen hier ook prachtig bij, vaak worden er een paar half over elkaar gelegd om een tegelvloer te bedekken. Deze karpetten zijn volop verkrijgbaar en een groot voordeel is dat je dan zelf de kleur en maat kunt uitzoeken. 

Behang Siroc van Eijffinger en patroon karpetten van Desso 


Tuin
Natuurlijk is deze stijl ook heel goed in de tuin door te voeren. Denk dan aan kussens op je lounge set, een hangmat van linnen en een tuinkleed onder je eettafel buiten. En vergeet die palmboom niet; er zijn genoeg varianten die goed tegen vorst kunnen zodat je er lang plezier van hebt.

Ibiza komt naar je toe deze zomer! Slow down en geniet! 


Foto: Esta Home