Het zomerseizoen is begonnen. Veel mensen gaan op vakantie naar de kust om te genieten van zon, zee en strand. Voor mijn werk kom ik veel bij mensen thuis en zie ik verschillende interieur stijlen. Het valt mij op dat de meeste mensen wel iets in huis hebben wat met het strand te maken heeft. Een kamer in strandsfeer, verzameling van schelpen of de kleuren van de zee. Een goed moment om hier een blog over te schrijven!

Zomerkleuren
Fel fluoriserend tot pastel past bij de zomer. Kijk maar eens om je heen. In deze maanden zie je bijna geen donkere kleuren. Op het strand vind je mooie pastels van het zand en de zee. Zoek je het wat verder richting de Caribbean daar zie je de vrolijke felle kleuren. Veel mensen willen it thuis toepassen. Begin met een neutrale basis. Laat één muur eruit springen in een felle kleur of patroonbehang. Mix met felgekleurde accessoires en souvenirs vakanties voor de aankleding.


Kleuren Pure&Original en Flexa


Vakantiegevoel
Het ultieme zomergevoel kan je creeren met fotobehang. Kies je favoriete foto en geef deze een mooi plekje in huis. Heb je zelf een mooie foto gemaakt en is de resolutie goed dan kan je deze ook laten afdrukken op fotobehang. Het geeft de kamer een persoonlijke touch waardoor je elke dag kan genieten van het fotomoment! Let wel op welke muur je gebruikt. Wil je het fotobehang bijvoorbeeld achter je bed plakken, zorg dan dat de foto goed uitkomt en alles goed te zien is.


Fotobehang AS


Naast het fotobehang hebben veel collecties diverse behangsoorten die een zomerse sfeer geven. Zoals de Rivera Maison collectie van BN Wallcoverings. Behang in riet- en houtprint, maar ook landkaarten en zomerse krantenknipsels in zwart-wit. Naast het gebruik van behang maak je de kamer compleet met accessoires zoals een vaas vol met schelpen en je rieten strandhoed.


Behang BN Wallcoverings


Luchtig transparant
Vitrage en transparante stoffen geven een luchtig en fris gevoel. Vaak wordt dit in combinatie met een dichte zonwering gekozen. Zo kan je op elk moment kiezen of je naar buiten wilt kijken of privacy wilt. Toppoint heeft een aantal vitrages die eruit springen zoals de muliticolour voile van de foto. Er zijn verschillende manieren van confectie. Traditioneel met de enkele of vlinder plooi. Vernieuwd is het WAVE gordijn en de roede met ringen. Bekijk in de showroom de verschillen om te zien wat het beste in jouw interieur past.
Zonlicht regelen
Regel het zonlicht in huis met de trendy houten jaloezie. Door de verschillende mogelijkheden kan je je eigen product samen stellen. Kies eerst de kleur, lamelbreedte en als laatste de afwerking met ladderkoord of band. Bepaal zelf de lichtinval en speel met het licht door de lamellen te kantelen in een gewenste positie. 


bece® raamdecoratie


Natuurlijke materialen
Zand, stenen en schelpen zijn er genoeg te vinden op het strand. Bij het karpet Greenland en New Loop van Brinker lijkt het of je over kiezelsteentjes loopt. Binnen deze collectie zijn er verschillende kwaliteiten van grof tot fijn en licht tot donker. Het zijn echte Feel good Carpets.


Foto JAB- Anstoetz en Brinker carpets


Combineer karpetten met een CORE-tec vloer voor een mooie natuurlijke combinatie. Voor de toplaag van deze vloeren worden natuurlijke materialen gebruikt zoals bamboe en dat zie je aan de uitstraling. Naast ruwhout hebben zij ook een aantal tegelmotieven.


Vloeren CORE-tec


Foto JAB- Anstoetz


De zomer is begonnen. Ga er op uit en wie weet doe je inspiratie op voor in huis! Enjoy the beach!!