Zwart en wit zijn een tijdloos duo; of het nu gaat om fashion, interieur of design. De krachtige combinatie en het sterkte contrast zorgt voor een echt statement in je interieur. Je kunt deze combinatie in alle interieur-stijlen toepassen. In de huidige woontrend zien we veel zwarte deuren en kozijnen, die komen nog mooier uit tegen de witte muren. In deze blog geef ik een aantal tips hoe je zwart-wit krachtig kunt toepassen.

Behang
Diverse behang-merken hebben een zwart/witt collectie. Het varieert van strakke lijnen tot speelse motieven. Dus kies je ervoor om zwart/wit als basis kleuren te gebruiken in huis dan is het absoluut de moeite om de behang-boeken eens goed door te nemen. Met een origineel behang maak je je eigen zwart-wit stijl nóg krachtiger. 


Zwarte jaloezieën van bece® 


Verf
Witte muren en kozijnen zijn het meest voor de hand liggend. heb je lef dan schilder je één of meer muren zwart. Belangrijk is vooraf goed te bekijken hoeveel zwart je kunt gebruiken. Dat doe je met een kleur app waar je door middel van een foto de ruimte kunt inkleuren. Of door grote kleurstalen op een wand te hangen. De donkere wanden geven de ruimte meteen een intieme en knusse uitstraling. 


Rolgordijnen van Luxaflex 


Kies je liever voor witte wanden dan doe je het precies andersom. De muren wit en kozijnen zwart. Hiermee accentueer je de ramen en kozijnen en werken ze als kunst aan de muur. Door houten deuren in mat zwart te schilderen krijgen ze een industriële uitstraling. Met verf kun je veel bereiken; het scheelt vaak veel hak- en breekwerk. 


Vlinderjaloezieën van bece® 


Gordijnen
Heb je geen zin om te behangen of schilderen? Dan zijn zwarte gordijnen een heel goed alternatief. Zwarte rolgordijnen en jaloezieën zorgen voor een modern effect. Lange gordijnen geven je huis een chique, klassieke sfeer. Rolgordijnen als vouwgordijnen kunnen zowel in een klassiek als modern interieur gebruikt worden. Door de gordijnen zwart te kiezen krijgen de ramen extra aandacht. Samen met de witte wanden ontstaat de black & white stijl. 


Dupli rolgordijn bece® 


Gordijn uit collectie byTzum - desert van a House of Hapiness 


Styling
Wil je het zwart - wit nóg verder doorvoeren? Kies dan voor woon-accessoires in zwart en wit. Daarbij kun je denken aan de kussens op de bank, vazen en misschien ook wel de meubels. Hang zwart-wit foto’s en plattegronden aan de wand. En mix verschillende patronen met elkaar, dat zorgt ervoor dat het geheel speels en persoonlijk wordt. 


Foto: Luxaflex 

Ook en de tuin staat zwart met wit prachtig! 


Foto: Luxaflex terrasoverkapping en bece® vlinderjaloezie 


Ik ben benieuwd hoever jullie zwart en wit in huis doorvoeren. Reacties horen we graag! Groet, Marije