STEL EEN VRAAG

VRAAG EEN AFSPRAAK AAN

BELVERZOEK

Vul alle gegevens in

VRAAG EEN BROCHURE AAN

SIGN IN YOUR ACCOUNT TO HAVE ACCESS TO DIFFERENT FEATURES

CREATE ACCOUNT

FORGOT YOUR DETAILS?

HOE KUN JE ONS BEREIKEN

1
Pak de telefoon
2
Stuur een E-mail
3
Ga naar de website
4
Met de route
5
Filiaal kiezen


Sigma coatings kiest elk jaar met een team van experts de nieuwe interieurkleur van het jaar. Dit jaar werd dat zowel een rustige, als inspirerende kleur. Hij plaveit de weg van online leven naar authentieke verbinding.

Het jaar 2022 kenmerkt zich door de overgang van innerlijk (en binnen) leven, naar expressie en (weer) buiten leven. Deze tendens heeft invloed op de kleuren die we kiezen. Net als na de eerste wereldoorlog met de roaring twenties, en met de uitbundig frivole Barokke periode die volgde op de Renaissance, willen we ons bevrijden van een juk.

De kleur Olive Sprig (PPG1125-4) die Sigma experts kozen sluit daar perfect op aan. Het is een zacht grijsgroen, dat in de eerste plaats een verbinding met de natuur symboliseert. Onze verlangens zijn meer geaard geraakt. Geen uiterlijk vertoon meer, maar innerlijke groei symboliseert onze stijl. 

Daaraan moeten echter wel uitdrukkelijk elementen worden toegevoegd die onze levenslust vertolken. Olive Sprig is daarvoor de perfecte basis! Het is een ontspannen, verleidelijk groen, die goed gecombineerd kan worden met natuurlijke materialen als hout. Bovendien omarmt het messing-, goud- en frivole elementen net zo gemakkelijk als industriële looks. 

Drie kleurpaletten geven inspiratie voor zowel doe-het-zelvers als professionals om Olive Sprig te combineren: 

Zo is ‘Invaluable’ een aards en historisch palet met aanvullingen als zacht lila, grijsbruin en caribisch blauw. 
‘Introspective’ ondersteunt de meditatieve verstilling. In dit palet zie je dan ook rustige, lichte kleuren als lichtblauw, oudroze en peach.
‘Inspired’ biedt de ruimte om te knallen met lef! Of je nu één of meerdere steunkleuren uit dit palet gebruikt, er gebeurt meteen iets. Wat dacht je van smaragdgroene tegels bijvoorbeeld? Het zachte groen gaat leven door deze tegenhanger.

Kort samengevat, van woonkamer tot slaapkamer en badkamer, deze kleur voegt zich geruisloos, maar gaat bepaald niet onopgemerkt voorbij... 

Impressie
Olive Sprig

Advies
Sigma kleur van het jaar 2022 toont veerkracht!

Inspiratie
Olive Sprig de helende Sigma kleur van het jaar 2022

Blog
Rustic Rosé:woonkleur 2022 van Decokay

Wil jij de kleur van het jaar '22 inbrengen in je interieur?

Neem een foto mee voor persoonlijk advies!
MAAK EEN AFSPRAAK BELLEN GRAAG

DECOKAY INFORMATIE, ADVIES & TIPS

DECOKAY INSPIRATIE

 • Drie valkuilen bij het kiezen van interieur kleuren
  Een nieuwe kleur kiezen voor je interieur is leuk. Toch kan het ook een hele uitdaging zijn met alle keuze die je hebt. Waar moet je op letten bij het kiezen? Hoe je voorkomt dat je een ‘verkeerde’ kleur kiest, lees je hier. We zetten de drie grootste valkuilen voor het kiezen van interieurkleuren op een rij.
 • Woontrends ‘22 - een vleugje nostalgie...
  Wat gebeurt er met ons interieur in 2022? Je bent waarschijnlijk noodgedwongen al op de hoogte van de trend ‘multifunctionele ruimtes’, na een lockdown... Maar wat staat er verder op de rol?
 • Tijdloos wonen? Nooit helemaal…
  Al was je nog zo up-to-date toen je je inrichting vijf jaar geleden eens grondig aanpakte… Het modebeeld is zo grillig, dat je eigenlijk altijd aan het fine-tunen blijft. Zelfs de meest consistente woonstijl verandert voortdurend subtiel.

DECOKAY BLOGS

 • Woontrends 2022 - go with the flow!
  Je moet natuurlijk altijd gewoon lekker jezelf blijven… Maar een beetje meebewegen met trends gaat bijna automatisch. De catwalk bepaalt het modebeeld, waarna interieur design volgt. De winkels liggen ineens vol met ronde vormen, en voor je het weet ben je al bezig met de nieuwste trends. 
 • Scandinavisch wonen 2.0!
  Ondanks mijn totaal andere smaak, denk ik elke keer dat ik bij mijn zus binnenloop; ‘wat is het hier toch gezellig'. En tóch lekker modern, licht en opgeruimd! Zij heeft de Scandinavische woonstijl ten voeten uit. Toch heeft ze gekke twists met bamboe behang en een jungle stoel.
 • Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?
  Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of duettes) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

OKAY, WAAROM DECOKAY?

Uiteraard, heel veel redenen, maar vooral door onze...

GRATIS MEETSERVICE

Als je raambekleding of buitenzonwering bij ons aanschaft, laten wij niets aan het toeval over. Onze vakkundige meetservice komt gratis bij je thuis om de juiste maten op te nemen. Zo komen jij en wij niet voor vervelende verrassingen te staan.

MONTAGESERVICE

Wij hebben een uitstekende montageservice. Tegen een kleine vergoeding laten wij - in overleg met jou - de bij ons gekochte producten vakkundig bij je thuis (of op het werk) monteren. Vraag gerust naar de mogelijkheden aan onze medewerkers.

CBW ERKENNING

Decokay-winkels zijn CBW erkend. Dat betekent meer zekerheid bij je aan- kopen. Hiervoor hanteren wij algemene voorwaarden die je als consument extra beschermen. Bijvoorbeeld over (aan)betalen, annulering, levertijd, levering, vervoer en garantie.

VAKKUNDIG PERSONEEL

Van een speciaalzaak verwacht je dat je zo goed mogelijk wordt geholpen. Daarom zijn onze medewerkers gediplomeerd en vakkundig in alles wat bij woning-inrichting komt kijken. Op elke vraag een professioneel antwoord. Dat maakt het verschil!

TOP