6 mei 2020

De eerste zonnestralen in huis halen!

De eerste zonnestralen in huis halen!

De zon breekt door. Je zou niets liever doen dan op de fiets stappen met het hele gezin en een grote tocht maken. Lekker de duinen in. Onderweg zie je ontluikende bloesems, lichtgroene knoppen die haast licht geven aan de bemoste takken. Dat gevoel noem ik ‘thuiskomen’. Maar helaas gooit het Coronavirus roet in het eten….

Maar stel, stel dat we wel naar buiten mochten en alle Corona-maatregelen verleden tijd zouden zijn… dan kunnen we dit weekend weer lekker op pad. Dagdroom je even met me mee?

Op weg naar de duinen rijden we langs perken vol narcissen en paarse krokussen. We zien zelfs Schotse Hooglanders en Shetland pony’s drinken bij de plas. Aangekomen bij het strand parkeren we de fietsen en lopen naar de waterlijn. We snuiven de zilte zeelucht op en vinden een tentje voor wat warme choco met wat lekkers (het is echt nog te koud voor ijs). Maar ik heb wel de zomer in mijn bol! 

Eenmaal weer terug thuis, in ons knusse huisje, overvalt me ineens een gevoel van ‘opgeslotenheid’. Het is te somber hier binnen voor mijn gevoel. We hebben een (tweedehands) donkerbruine parketvloer liggen die aan vervanging toe is na twintig jaar. Ook voor de ramen hangen lange zwarte velours gordijnen. Op de muren een subtiel grijs/bruin. Een zwaar donker rood leren bankstel en zwarte fauteuil maken het geheel ‘vol’.

Ik besluit het roer om te gooien. Een totale make over. Permanente zomer in huis, dat lichte gevoel wil ik vasthouden. Het huis moet niet alleen gezellig zijn, maar ook ruimte geven. Samen met dochterlief beginnen we aan de grote voorjaarsopruiming. We spitten dozen uit, kijken wat er weg kan, zetten meubels op Marktplaats en hopen er het beste van... 

Ondertussen verlekkeren we ons online aan de vele mogelijkheden voor een nieuw, licht interieur. Mijn oog valt op een verweerde, houten whitewash vloer. Althans, het is PVC, geen hout, maar er zit een groef in en levensechte nerf dus het lijkt net echt hout. Beter; geen problemen meer met krassen of water van plantenpotten. Fijn voor de hond ook!

Mijn dochter ziet fotobehang waar je hart van openspringt. Een zee van bloeiende bloembollen. Misschien wat overdadig besluit ik, maar een prachtig bloesem-motief vind ik zeker een passende oplossing voor op één wandje, achter de bank. 

We gaan naar de winkel en bekijken stalen van transparante gordijnen. Práchtige stoffen waar we van lekkerbekken. We Laten onze vingers door de zachte, lichte stoffen glijden. 
Heel veel planten en bloemen dessins, maar we zijn het erover eens dat dat teveel van het goede wordt als we al voor een bloemenmuur gaan. Dus worden het effen, zeegroene inbetweens. Wél het licht binnen, niet de inkijk.

Binnen buiten zijn, dat wordt ons nieuwe woongevoel.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay