waterfront_eijffinger20201116161425.webp

Lichte woonstijl of interieur past bij pastel kleuren

Pastelkleuren zijn terug van weggeweest. Maar dan wel op een heel verfrissende manier. Ze worden gecombineerd met aardetinten en zwart staal, om zo de tegenstelling tussen hard en zacht te benadrukken.

Het gebruik van pastels in de woonbladen kan je niet ontgaan zijn. Van roze bankstellen tot mintgroene kussentjes en zachtblauwe gordijnen. Maar past dat bij jouw woonstijl? 

Pastels passen eigenlijk bij heel veel woonstijlen. Maar ze voelen zich het beste thuis in lichte interieurs. Daar doorbreken ze het koele van wit, en geven een beetje kleur, zonder dat het meteen druk wordt. Omdat pastels kleuren zijn waar veel wit doorheen is gemengd, behoud je de rust.

Door in kleine oppervlakken hardere, diepere tinten te combineren met zachte pastels, doorbreek je het geheel, en zorg je voor een ‘volwassen’ look. Maar er is meer aan de hand met de nieuwe rage van pastels. In het verleden had je een vast spectrum aan pasteltinten dat werd gebruikt. Vooral lila, blauw, groen en geel, met veel wit erdoor. 

Wat je momenteel ziet, is een veelvoud aan modekleuren, die alle sterk verdund zijn met niet alleen veel wit, maar vaak ook wat zwart, waardoor een grijze verzadiging in de kleur optreedt. Denk bijvoorbeeld aan een mosgroene-, of een petrol pastel. Vooral deze vernieuwende pastels zijn oogverblindend als je ze in een ‘poederige’ verf op de muur toepast. Poederige verven zijn krijtverf of kalkverf en nergens komen deze muren zo goed ‘uit de verf’ als bij gebruik van pastelkleuren. 

Pastel krijtverf muren geven een super zacht effect als van een poederdoos, en zorgen ervoor dat je de muur wil aaien. Wanneer je dat doet, komt er ook letterlijk wat poederige verf los, en dat is nou precies de charme van dit product. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay