5 maart 2021

Houten beelden en rieten manden… African Living

Houten beelden en rieten manden… African Living

Een Afrikaanse inrichting spreekt tot de vrije geest van de verre reiziger. Hou je van dit prachtige continent, en ben je verliefd geworden op die typisch vrolijke, ongedwongen Afrikaanse interieurstijl? Dan zijn wat tips en trucs handig voordat je aan de slag gaat.

Mijn oma reisde vroeger de wereld rond. Van haar verre (overwinterings) reizen bracht ze altijd prachtige geschenken mee. Aan haar wanden hingen rieten manden en kleden, en haar huis stond vol met Afrikaanse houten beelden. Het zag er zo perfect cozy, en tegelijk ongedwongen uit, dat ik denk dat mijn voorliefde voor Afrikaanse interieurs daar zijn oorsprong vindt. In Afrika was ik toen zelf nog nooit geweest in ieder geval.

Traditioneel hebben etnisch-Afrikaanse interieurs vooral veel natuurlijk hout. Van naturel teak tot notenhout. Dit zie je terug in meubels accessoires en gebruiksvoorwerpen. Ook riet, rotan en bamboe doen het goed. Van meubels tot manden en tassen (heb je nog een strandtas liggen? Heel hip aan de wand!). 
Daar waar de kleuren van de meubels neutraal zijn, wordt voor accessoires als kussens, kleden en wandversiering juist uitgepakt met kleur. Vellen en vachten her en der geven de ultieme Afrikaanse sfeer. Liever geen echte dierenhuiden in huis? Alternatieven genoeg tegenwoordig. Denk aan veren, of met paardenhaar beklede objecten, maar ook behang of stoffen met dierenprints.

Over wandbekleding gesproken, juist in deze stijl kun je met Afrikaanse fotografie of kunst (aan de wand) jouw stijl doen spreken. Alle materialen moeten in ieder geval die ongedwongen stijl hebben. Vul daarom aan met handgemaakt aardewerk en grof bewerkte natuursteen elementen.

Kleur verdient overigens echt een apart hoofdstuk. Traditioneel zie je veel warme, aardse kleuren zoals oker, goud geel, koper, rood, magenta en kaki. Maar we zouden geen Hollanders zijn als we daar geen edgy stylish variant op creëerden. Tegenwoordig zie je dan ook veel zwart wit gecombineerde Afrikaanse interieurs. Deze hebben een hele rustige, basic uitstraling. Maar zijn natuurlijk wel gecombineerd met die natuurlijke elementen.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay