6 augustus 2021

Een babykamer van deze tijd

Een babykamer van deze tijd

‘Weet je al wat het wordt’? Een vraag die veel gesteld wordt als je zwanger bent. Voordat het verlossende antwoord er is, ben je vaak al een tijdje bezig met het (in je hoofd) inrichten van de babykamer.

Móet je eigenlijk weten welk geslacht het wordt voordat je de babykamer inricht? Ik weet dat er wat conventies zijn met betrekking tot meisjes-roze en jongens-blauw, maar met ‘moeten-omdat-iedereen-het-doet’, heb ik nooit zoveel op gehad. Ik heb dus twaalf jaar geleden bij de geboorte van mijn dochter gedaan wat ik altijd doe; lekker rebels. Lila muren, blauwe drijfhouten meubels, met een babyblauw ledikantje.

Maar als je ziet wat er op dit moment gemaakt wordt speciaal voor de babykamer! Mijn hemel. (Als het kon, zou je bijna nog een keer…) 

Doordat ik veel schrijf over interieur, komen alle fantastische babykamer styling collecties voorbij. En daar zitten zulke prachtige ideeën tussen dat de weemoed me bevliegt. Kijk maar eens op Instagram bij #babykamerstyling of #babykamerbehang. De babykamer inrichten is een serieuze zaak geworden.

Belangrijk bij het inrichten van elke ruimte, is een plan de campagne én het zoeken van balans. Welke sfeer en kleuren spreken je aan? Ga je voor de roze wolk - dan kun je je hart ophalen. Krijg je een stoere bink - dan kun je voor een blauw of groen gaan. Ga je voor genderneutraal, dan kun je elke kleur kiezen, maar liever geen (onrustig) geel of rood. Ga wél voor kleur, want baby’s leren door kleur de wereld verkennen, omdat vormen nog vaag zijn in het begin. 

Wat je ook doet, het is ook zaak geen overkill te krijgen. De ideale manier daarvoor is om een steunkleur te zoeken voor de door jou gekozen primaire kleur, en één wand te behangen met echt babykamer behang, waarin je deze twee kleuren zachtjes samenbrengt. Zo creëer je ondersteunend aan jouw kleuren, een vrolijke wereld vol confetti of bellenblaas, stoere race auto’s of huppelende konijntjes. 

Ga je echt voor de echte ‘Aaaaah’s en Ooooooh’s, kies dan een mural voor de babykamer uit! Zo’n wandvullende afbeelding waarin alle vriendjes uit het dierenbos op reis gaan, of slingerende apen in de jungle samen spelen, is een droomwereld op zich.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

In blijde verwachting?

Doe inspiratie op voor de babykamer

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay