5 augustus 2020

Industriële lofts à la Big Apple

Industriële lofts à la Big Apple

Daar waar vroeger arme kunstenaars de pakhuizen in New York bewoonden, zijn het nu rijkelui die er bivakkeren. De oude industriële gebouwen zijn inmiddels omgetoverd tot prachtige lofts. Stoere bouwwerken met een verhaal, en dat in een luxe jasje, dat wil je toch!

Heb je ooit de kans in het veelbezongen New York rond te slenteren, neem dan eens een kijkje in de wijk Tribeca. Waarschijnlijk stond die niet bovenaan je lijst, maar houd je van een industrieel stijltje dan zit je hier gebakken. De nostalgie van industriële panden leeft er nu voort in comfortabele, chique lofts voor de happy few.

Een oud schoolgebouw, voormalige fabriek of pakhuis bewonen is voor velen een droom. Die aantrekkingskracht is begrijpelijk. Zo’n industrieel pand heeft namelijk sfeer, want het heeft een verhaal te vertellen. Bovendien kun je je er lekker uitleven met verven, behangen en inrichten, ruimte genoeg immers. De hoge plafonds geven een gevoel van vrijheid. En over oude buizen, stalen trappenhuizen en verlaten lockerkasten doen we niet moeilijk. Nee, die omarmen we juist! Mooi als in een luxe woning nog sporen van het verleden te zien zijn. Daarom houden we van de schijnbaar nonchalant overgebleven bakstenen muur en mag de oude schommel uit de voormalige gym school blijven hangen in de nieuwe living. 

Maar staar je niet alleen blind op dat robuuste en stoere uiterlijk. Bedenk dat een loft bestaat uit één grote ruimte en daar kleven ook wat nadelen aan. Gehorigheid bijvoorbeeld en het feit dat je een vertrek niet kunt afsluiten en daardoor minder privacy hebt. Hier kun je gelukkig wel wat maatregelen voor treffen door te werken met kamerschermen, behangpanelen, kamerhoge gordijnen, glazen schuifpuien, kunstwerken of een verticale binnentuin bijvoorbeeld!

Met mooie vloer- en wandkleden los je het probleem van akoestiek op. Creatief omgaan met de ruimte is hier dus een leuke uitdaging die het tevens mogelijk maakt een heel persoonlijke stempel te drukken op het interieur.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay