23 februari 2018

De trap 2.0, verven of bekleden?

De trap 2.0, verven of bekleden?

In de zoektocht om van mijn trap een echte eyecatcher te maken ben ik zoveel ideeën tegengekomen. Van de doe ’t zelf-pakketten in de bouwmarkten, tot echt eiken en laminaat. Of voor een mediterraan gevoel een combinatie van pvc op de treden en gekleurde Portugese tegels op de stootborden. Wat zal ik doen en past het beste in mijn interieur?

Oké, van vloerbedekking wist ik dat het op de trap kan; maar laminaat, hout en zelfs tegels op je trap? Dat is voor mij een heel nieuwe wereld. 

In de zoektocht om van mijn trap een echte eyecatcher te maken ben ik zoveel ideeën tegengekomen. Van de doe ’t zelf-pakketten in de bouwmarkten, tot echt eiken en laminaat. Of voor een mediterraan gevoel een combinatie van pvc op de treden en gekleurde Portugese tegels op de stootborden. Op de stootborden kun je zelfs vinyl in betonlook plakken. Mooi zo’n strakke afwerking! 

Eerst maar eens bedenken welke stijl mij het meeste aanspreekt. Een beetje industrieel met robuust hout en zwart metalen trapleuningen? Of kies ik juist voor een meer landelijke touch? Wit met licht hout en een soort gekrulde leuning. Of maak ik de leuning van echte takken, voor een Scandinavische uitstraling? 

Jammer dat mijn jaren ’70 spiltrap niet zoveel mogelijkheden biedt. Bij de speciaalzaak is me al verteld dat bekleden met vloerbedekking best een optie is. Maar eerlijk gezegd past dat niet zo in mijn interieur… Ik houd van licht, hout, wit en veel natuurlijke materialen. We gaan schilderen, dat is toch echt de conclusie!

De verf die mijn voorkeur heeft is de Sigma S2U Nova traplak. En ik heb geluk, want deze is in alle kleuren te mengen. Ik heb mij trouwens ook laten vertellen dat er in deze bijzondere lak antislip zit. Dat is in mijn geval wel handig met drie kinderen die dagelijks de trap op en af stuiteren! 

Na alle voorbereiding wordt het nu echt tijd om de handen uit de mouwen te steken… wordt vervolgd! 

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay