22 januari 2021

Een persoonlijke touch maakt jouw interieur

Een persoonlijke touch maakt jouw interieur

Om van je huis echt een thuis te maken, in plaats van een showroom, moet je het een persoonlijke ‘touch’ geven. Iedereen die binnenkomt moet jouw stijl voelen. Dat lukt je niet door dezelfde canvas prints te kopen als ieder ander… Aankleding zit in de persoonlijke noot.

Tegenwoordig is het aankleden van je huis een fluitje van een cent geworden. Maar hoe voorkom je dat je een dertien in een dozijn interieur krijgt? 
Recentelijk heb ik zelf mijn hele benedenverdieping een totale make-over gegeven, van een nieuwe vloer tot aan meubels, raambekleding en kleuren. Al met al liep dat behoorlijk uit de hand, dus als ik allereerst één tip mag geven, dan is het wel om per ruimte (dus klein) te beginnen. 

Neem vooral ook de tijd. Ga er eens goed voor zitten en bekijk je huidige interieur. Welke kleuren zie je veel? Allemaal blauwe vaasjes of juist rode accessoires verraden onmiddellijk je passie. Als je dan ineens besluit om alles over de witte boeg te gooien, past je interieur misschien niet meer bij je gevoel.

Bekijk je meubels. Wat kan eruit, en wat niet? Hou je je bankstel of dat ene unieke (erf)stuk? Door bijzondere elementen te behouden, creëer je precies die herkenbaarheid waar jouw naam op staat. Vervolgens draait je interieurplan om deze eyecatchers. Van kleur tot materiaalkeuze.

De unieke Indonesische teak houten kast die ik ooit importeerde, en mijn buffel lederen Indian red bankstel mochten blijven en werden de ‘center pieces’. In eerste instantie wilde ik een groot schilderij wegdoen dat ik nog uit Thailand meenam, maar verrassend genoeg heb ik daar uiteindelijk mijn hele kleurenpalet omheen gebouwd. De terracotta tinten, oker, warm bruin en indigo, bleken uiteindelijk mijn persoonlijke passie kleuren. Zo kwam het dat ik tóch weer koos voor een donkere vloer. 

Een leuke opsteker; de jongen van de legservice kwamen binnen en riep ‘Oh ja! Dit past helemaal hier! Ik vond de kleur van de vloer niet mooi, maar nu ik het hier zie snap ik het helemaal!’ - Kun je nagaan… Toen was het overgrote deel van de meubels er al uit. 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay