30 augustus 2019

We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 

We maken nu tijd voor ‘Operatie Garage’ 

We zijn al jaren aan het verbouwen en de garage naast ons huis was op de lange baan geschoven. Maar deze zomer staat ‘Operatie Garage’ op het programma. En het eindresultaat mag er zijn!

Die metalen garagedeur met afgebladderde verf is mij een doorn in het oog. Maarja, de sectionaaldeur functioneerde nog en had van de vorige bewoners een keer een lik verf gekregen… helaas niet het juiste product. Gevolg: de verf raakt op heel veel plekken los en bladdert aan alle kanten. Omdat er zoveel aan ons nieuwe huis moest gebeuren - inmiddels is het drie jaar geleden dat we de sleutel kregen - stond de garage onderaan op ons prioriteitenlijstje. Maar nu is het de de hoogste tijd voor ‘operatie garage’. 

Als we het doen, doen we het goed is mijn motto. Die metalen deur wordt vervangen door openslaande, houten deuren. En het houten raamkozijn aan de achterkant van de garage krijgt een fikse renovatiebeurt. De deuren heb ik op maat laten maken en zijn meteen brandwerend. Ze zijn gegrond in ral 7016 - deze antracietkleur gebruik ik voor al mijn houtwerk aan de buitenkant van het huis - en zijn geleverd en gelukkig ook gemonteerd.
 
Het kozijn van mijn garage heeft op een aantal plekken houtrot. Dat moet ik eerst goed aanpakken. Daar zijn gelukkig professionele producten voor en omdat ik mij keurig aan het stappenplan houd, ziet het resultaat er knap uit. Nu nog een goede verf erop, want dan weet ik zeker dat het hout beter beschermd is in de toekomst. Ik zit er toch ook niet op te wachten om dit volgende jaar weer te moeten doen...

Zowel mijn kozijn als mijn openslaande, houten garagedeuren wil ik optimaal beschermen. Daarom kies ik voor verf van Sigma: S2U Gloss en de S2U Primer. De combinatie van die twee producten geeft het beste resultaat zo laat ik mij vertellen. Ik gebruik trouwens niet zomaar hoogglans. Deze verf is veel slijtvaster door de harde toplaag en daardoor minder gevoelig voor de aanhechting van vuil. En door de hoge glansgraad weerkaatst de zon en brandt de verf minder snel kapot.

Ik ben ontzettend blij met de uitkomst van mijn keuzes: de prachtige garagedeuren geven mijn huis meer cachet!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay