8 januari 2020

Groen in huis

Groen in huis

In de natuur voelen we ons fijn. Bomen, planten en frisse lucht werken rustgevend. Met een botanische woonstijl haal je dat gevoel gewoon in huis. Daar heb je dus geen groene vingers voor nodig. Mix natuurlijke of hergebruikte materialen met diverse groentinten voor een heerlijk warm sfeertje.

Ik heb iets met tuincentra. Een bezoek aan zo’n groene oase in een grote kas is voor mij wat voor anderen een saunamiddag is. Ook als ik geen planten nodig heb, kan ik er met gemak een uurtje rondstruinen. En meestal neem ik even plaats op een stoel om al dat licht, de kleuren en geuren goed in me op te nemen. Hoe krijg je dat botanische gevoel nou in huis zonder al te veel op een tuincentrum te gaan lijken? 

Leuk al die wuivende palmen, stekelige cactussen en felgekleurde bromelia’s. Maar planten hebben verzorging nodig en dat kost tijd. Daarom is het geen gek idee voor een behang met bos-, blader- of jungle dessin te kiezen. Mooi om er een statement mee te maken op een lange wand. De muren in groene ton-sur-ton tinten verven kan ook. 

Over statement gesproken, dat kun je tevens realiseren door voor één grote of bijzondere plant te kiezen. Het scheelt je in onderhoud en je haalt toch wat natuur naar binnen. Een exotisch bananenboompje bijvoorbeeld, of de gatenplant; monstera deliciosa. Wanneer je kiest voor potten in natuurlijke tinten of materialen oogt het nog ‘groener’. Om veel licht in huis te laten stromen zijn gordijnen van wit linnen ideaal. Fijn voor de planten en voor jezelf.

Duurzaamheid is voor mij onlosmakelijk verbonden met deze groene stijl. Zo kies ik bewust niet voor (plastic) prullaria en heb ik van afgedankte houten kistjes een handig kruidenrek gemaakt. Je kunt ook denken aan het hergebruiken van houten vloerdelen uit oude panden. Of een laminaat of pvc-vloer die dezelfde uitstraling heeft. Met een rotan hang- of schommelstoel en bamboe hanglampen maak je het interieur overigens helemaal organic nature.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay