18 april 2019

Spelen met licht

Spelen met licht

Wonen aan de kust, veel mensen dromen ervan. Het ontspannen strandleven spreekt aan, brengt rust en geeft energie. Door te kiezen voor jaloezieën van hout of bamboe voor je ramen, kun je die sfeer in huis nabootsen. Je gebruikt namelijk natuurlijke materialen die het mogelijk maken te spelen met licht.

Wat zou ik graag enkele dagen in de Hamptons vertoeven om me te vergapen aan de luxe strandhuizen waar New Yorkse ‘beaumonde’ de zomer doorbrengt. Hier komt de Long Island-stijl vandaan. Een elegante woonstijl waar natuurlijke, ambachtelijke materialen en lichte kleuren centraal staan. Zo’n strandsfeer in huis geeft een vakantiegevoel; ruimte, veel licht dat mooi gefilterd wordt, witte tinten in combinatie met oestergrijs en turquoise, houten vloeren en grof gebreide plaids. Dan kun je de zilte zeegeur bijna ruiken!
 
Heb je net als ik helaas geen huis dat uitkijkt op de bruisende zee? Dan kun je toch het kustleven wel een beetje in je interieur toveren, figuurlijk dan. Om een dergelijke lichte, rustgevende uitstraling in huis te krijgen, begin je bij de basis. Die wordt onder meer gevormd door raamdecoratie. Houten jaloezieën zijn bij een strandgevoel onmisbaar.
 
Ik ontdekte de trendy collectie van dib Zonwering, die bestaat uit kwalitatief goede en duurzame jaloezieën van bijvoorbeeld bamboe of lindenhout. Ze zijn verkrijgbaar in vele (beits)kleuren zodat het perfect is af te stemmen op je interieur. Mijn favoriet is bamboe omdat het dunner is dan hout, waardoor het een verfijnde en stijlvolle look geeft. En als ik die dan combineer met de smallere ladderband van 1 centimeter breed, dan is mijn strandgevoel compleet.
 
Het mooie van houten jaloezieën vind ik trouwens niet alleen dat ze warmte, zon en eventuele inkijk tegen gaan, maar dat ze ook de mogelijkheid geven om te spelen met het licht. En dat geeft nou juist zo’n fijne en luchtige ambiance aan je woning. Wil je de Long Island sfeer in jouw huis? Laat je dan inspireren door de ruime keuze in de dib Zonwering collectie.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay