25 mei 2023

Hoe maak je van die saaie trap een eyecatcher?

Hoe maak je van die saaie trap een eyecatcher?

De trap is niet het eerste waar ik aan denk als ik mijn interieur onder handen neem. Toch wordt mijn versleten trap steeds meer een doorn in het oog, vooral omdat dit vaak het eerste is wat bezoek ziet bij binnenkomst. De hoogste tijd om mijn trap eens onder handen te nemen!

Als je de trap een make-over wil geven, kun je natuurlijk kiezen voor een volledig nieuwe trap, maar dat loopt aardig in de papieren. Omdat alles tegenwoordig steeds duurder wordt, was ik op zoek naar goedkopere alternatieven. Zo stuitte ik op traprenovatie. Mijn bestaande trap een heel nieuwe look geven. Gaaf! En een stuk goedkoper dan het vervangen van de hele trap!

Tegenwoordig zijn er veel trends bij traprenovatie. Zo is het heel erg populair om natuurlijke materialen te gebruiken, zoals hout en steen. Daar hangt niet alleen een kostenplaatje aan, maar is ook niet heel onderhoudsvriendelijk, aangezien de trap natuurlijk veel belopen is. Duurzaam ja, praktisch nee! Je kunt ook kiezen voor houtlook PVC, vinyl of laminaat. Dit is nauwelijks van echt hout te onderscheiden, maar wel een stuk goedkoper. Houtlook vloeren zijn populaire opties, omdat ze slijtvast en onderhoudsvriendelijk zijn.

Ook het gebruik van beton of betonlook is een trend die je steeds vaker terugziet in moderne interieurs. Een betonnen trap heeft een stoere en industriële uitstraling en kan bovendien tegen een stootje. Betonlook kan ook heel gemakkelijk met Vinyl, PVC en laminaat.

Als kers op de taart kun je kiezen voor LED-verlichting in traptreden. Deze verlichting zorgt niet alleen voor extra sfeer, maar draagt ook bij aan de veiligheid doordat de treden goed zichtbaar zijn in het donker. Zorg er trouwens ook voor dat de treden niet glad zijn en kies indien nodig voor antislipmateriaal. (Mocht je de trap willen verven, dan zijn er verfproducten met antislip erin verwerkt… dat is natuurlijk ook heel handig. En bovendien de goedkoopste manier van traprenovatie.)

Er zijn dus genoeg mogelijkheden. Ik kan niet wachten om mijn trap een make-over te geven!

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay