12 februari 2020

Tussen servet en tafellaken…

Tussen servet en tafellaken…

Ik werp een blik opzij, zie mijn dochter van negen staan voor de spiegel, in opperste concentratie. Van de ene pose naar de andere. Ze kijkt me aan en zegt: “Vind je niet dat ik heel erg veranderd ben de laatste tijd? Veel ouder en zo…?” Ik moet mijn best doen om niet in de lach te schieten. Maar uiteraard is dit een uiterst serieuze zaak, waar niet luchtig over gedaan mag worden... Geen mooiere leeftijd dan die tussen kind en puber in; tussen servet en tafellaken zei mijn oma altijd.

Om dat stukje ‘identiteitsopbouw’ maximaal te ondersteunen, besluit ik om haar kamer een totale make-over te geven. Samen zoeken we kleuren uit. Oké verrassing, dus het thema wordt roze. Maar we combineren het subtiel met een brocante stijl, met op de muur een kleur die tussen oudroze en terracotta inzit. 

Op de vloer kiezen we voor donkerbruin laminaat met een levensechte nerf. Voor de ramen komen zandkleurige black-out gordijnen, met daarachter mooie witte Multishades waardoor het geheel een frisse sfeer ademt. Ook komt er een hoogslaper met gordijntjes (want ze is nog niet te groot voor hutten bouwen uiteraard...). 

Een spijlenbed, gevuld met pastelkleurige kussens en klamboe, fungeert als speelbank én logeerbed. Uiteraard is er ook een spiegelhoekje voor tutten en frutten… En het is me (oké mijn vader) zelfs gelukt om een steunbalk in het systeemplafond te vinden, waar een echte hangstoel aan kan hangen.

Het plaatje is af zou je zeggen… Maar ik hou ervan om overal net even een persoonlijke draai aan te geven. Dus terwijl mijn vader de vloer aan het leggen is, maak ik gebruik van de elektrische zaagtafel, om allerlei proefstukken van laminaat in golvende vormen te zagen. Af en toe knort hij even als hij erbij moet en maak ik plaats… 

‘Wat ben je in hemelsnaam aan het doen vraagt hij op een gegeven moment’. ‘Ik maak een boom voor op de muur’ antwoord ik onverstoorbaar. (Gezien op Pinterest). Ik heb geen idee hoe het uitpakt, maar zagen is wel erg leuk zo! Ik hoef niets af te meten, en recht zagen hoeft ook niet! Als alles klaar is, en de vloer ligt, pak ik de montagekit en begin met plakken. 

Als het af is doe ik een stapje terug… De stoel hangt ‘in’ de boom te schommelen! Hier kan ze lekker dansjes doen, facetimen met haar vriendinnen, en ‘groter’ worden. - Heel langzaam hoop ik!
 

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay