1 april 2020

Een andere Pasen dan anders

Een andere Pasen dan anders

Voor mij gaat de lente pas echt van start als het Pasen is. Weken van tevoren begin ik vaak met plannetjes maken: wat ga ik maken voor het paasontbijt, wie nodig ik uit, waar vind ik het mooiste paaskleed en niet te vergeten, de lekkerste paaseitjes? Maar dit jaar is het allemaal anders. Anders omdat we door de Corona-maatregelen zoveel mogelijk thuis moeten blijven en met zo min mogelijk mensen kunnen afspreken.

Dit jaar met Pasen zijn er weliswaar andere voorwaarden, maar dat betekent niet dat we het niet gezellig kunnen maken binnen. Een stukje omdenken hoort daarbij.

Daarom ga ik aan de slag gegaan met die donkere muur in mijn huiskamer, die ik voor de verandering eens van een lichter kleurtje voorzie: een zachte kleur geel. Deze kleur past goed bij de rest van mijn interieur en zet elke zonnestraal om in een waar kleurenparadijs, waarmee ik echt de zon verwelkom in mijn huiskamer.

Om ook in de rest van mijn huis alvast wat vrolijkheid te brengen, heb ik een nieuw vloerkleed gekocht voor in mijn werkkamer: het pastel roze kleed fleurt de boel meteen bij binnenkomst al op. Ook mijn gordijnen die ik al tijden zat was, zijn vervangen door een inbetween waardoor ik optimaal kan genieten van het daglicht, en ik me toch ook heerlijk beschut voel als ik daar zin in heb.

En als het dan Pasen is, heb ik natuurlijk wel mijn eettafel prachtig gedekt. Met zelfgemaakte placemats van de kinderen. In het kader van creatief thuis lesgeven. En mijn huis gevuld met de heerlijke geuren van versgebakken broodjes. Het enige dat mist is de opwinding van de kinderen, normaal staan ze met het paasontbijt trappelend bij de voordeur om opa en oma te ontvangen. We gaan toch de verstopte paaseieren zoeken en opa en oma doen met videochat gewoon mee. We beseffen hoe belangrijk familie is. En kijken nu al uit naar volgend jaar, als we weer heerlijk met elkaar aan die gezellige paastafel kunnen schuiven. 

Gepost door Iris Bouwman

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay