28 juli 2023

Hoe minimalistisch is minimalisme in je interieur?

Hoe minimalistisch is minimalisme in je interieur?

Over smaak valt niet te twisten. De één vindt minimalistische interieurs kil en onpersoonlijk, terwijl de ander juist houdt van de rust en balans in deze stijl. Toch hebben de meeste mensen niet één woonstijl, maar juist een mix van verschillende stijlen. Zo kun je ook minimalistische elementen toevoegen aan jouw interieur.

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door minimalistische interieurs. De eenvoud en de ruimtelijkheid spreken me enorm aan. Maar hoe minimalistisch is minimalisme eigenlijk? Is het slechts een kwestie van weinig spullen hebben, of komt er meer bij kijken?

Raambekleding is een belangrijk element in minimalistische interieurs. Het bepaalt namelijk de uitstraling van een ruimte. Jaloezieën, shutters en plisségordijnen passen goed in minimalistische interieurs. Ik kies zelf voor plisségordijnen, omdat ze er niet alleen super strak uitzien, maar omdat je er ook de privacy en lichtinval mee kunt regelen. Ideaal!

Ga je liever voor gordijnen, dan kun je denken aan vouwgordijnen of vitrage. Vouwgordijnen hebben ook een strakke uitstraling, mits je voor een effen en neutrale kleur kiest. Hetzelfde geldt voor vitrage. De transparante stof laat veel natuurlijk licht binnen, wat de ruimte een open uitstraling geeft.

Op de vloer kies ik voor een warme en duurzame PVC-vloer. Deze vloer heeft niet alleen veel voordelen - zoals water- en krasbestendigheid - maar heeft veel dessins (betonlook, gietvloerlook of houtlook) die perfect in mijn minimalistische interieur passen. Bijkomend voordeel: PVC-vloeren zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn geluiddempend, waardoor ze ook gemakkelijk op andere verdiepingen van je huis of in je appartement gelegd kunnen worden.

De kleuren die ik in mijn minimalistische interieur gebruik, zijn neutraal en subtiel. Denk aan wit, beige, grijs en lichte pasteltinten. Deze kleuren zorgen voor een gevoel van rust en harmonie. Ik vermijd felle en contrasterende kleuren, omdat ze de serene sfeer kunnen verstoren. Door te spelen met verschillende tinten van dezelfde kleur kan ik toch wat diepte toevoegen aan de ruimte.

Minimalisme is meer dan een interieurstijl, het is een levensstijl van rust en eenvoud. Ik kies bewust voor een combinatie van verschillende materialen, zoals hout, metaal en glas, die ondanks hun serene uitstraling toch harmonie brengen. Belangrijk voor mij om in mijn achterhoofd te houden is het idee van "less is more": ik houd alleen wat ik écht nodig heb en wat in mijn interieur past. Hierdoor creëer je niet alleen ruimte in huis, maar ook rust in je hoofd.

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay