14 oktober 2022

Muur en deuren dezelfde kleur - wow!

Muur en deuren dezelfde kleur - wow!

De wet van houdbaarheid dicteert dat als je de muren een nieuw likje verf moeten, de deuren en kozijnen rap volgen… Dus maak je borst (en kwast) dan maar vast nat voor wat schilderwerk. Maar wat nou als je van de nood een deugd maakt?

Eenvoud heeft een bijzondere kracht. Zonder poeha of pretenties iets oogverblindends neerzetten, is alleen nog best lastig. Hoe doen die beroeps stylisten dat toch?

Ik wring mezelf al jaren in bochten om die chique, woordeloze kracht in mijn dertiger jaren woning te brengen. Ik zeg niet 'bij elkaar geraapt zooitje' want er zit wel degelijk denkwerk achter. Maar toch… Veilig, ik hield het tot op heden altijd veilig. Ik heb ook geen zin om elk jaar weer een nieuwe trendy kleur aan te moeten brengen. Helaas voor de doe-het-zelf zaak ben ik dus niet de beste klant. Tot vorige maand in elk geval. Gruwelijk, wat heb ik veel geld uitgegeven aan verf… Maar onbetaalbaar, wat een prachtig resultaat!

Ik had al vaker in de woonbladen gezien dat het soort van hip was om deuren en muren in dezelfde kleur te verven. Soms ook nog de lijsten, of één van twee. Erg mooi vond ik dat meteen. Alleen, durven hè, dat was wel een dingetje. Zeker als je dan op zoek moet naar de juiste kleur.

Het mocht niet te dominant - want moest tijdloos zijn. Niet te druk - want ik hou van natuurlijk. Niet te donker - want dan wordt het zo klein. Kortom, ik wist precies wat ik níet wilde. Maar wat wél? Die dertiger jaren woning van mij heeft nog van die messing deurknoppen. Dat gaf uiteindelijk de klapper qua inspiratie. Enorm gedurfd, maar met resultaat stelt niet teleur.

Ik koos ervoor om in de hal, met twee deuren, omlijst door muur ernaast en erboven, voor warm goud te gaan. Let wel, niet zomaar een muurverfje, maar een poedermatte muurverf. (Dit om een eventueel bordeel-effect te voorkomen.) Voor de deuren gebruikte ik een eveneens ultra matte houtverf in dezelfde kleur: Warm Gold, Decokay’s woonkleur voor 2023.

Tip: vervang daarna de messing deurknoppen voor strakke, matzwarte. Iets met dat overdaad toch schaadt, en dat glansgraden ook moeten matchen…

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Ook toe aan een nieuwe kleur op de muur?

Onze stylisten helpen je graag verder

STEL EEN VRAAG

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay