14 november 2020

Muren met kleur creëren warmte

Muren met kleur creëren warmte

Toen wij ons huis kochten, zat de keuken aan de tuinkant. Het was voor ons een ‘no-brainer’: die moest naar de straatkant en een echte leefkeuken worden. Door die enorme verbouwing vielen wat gaten in ons budget, dus over de muren en de vloer hebben we op dat moment niet echt meer nagedacht. Tot nu…

We hebben een witte, strakke keuken met een dik betonnen blad. Vorige jaar lagen nog gelakte underlayment platen als vloerbedekking op de grond. Inmiddels hebben we een prachtige pvc vloer in een zandkleurige betonlook. Ja, we doen het allemaal stap-voor-stap. Voor het grote raam hangt een licht dupligordijn in ongeveer dezelfde kleur als de vloer. Alles is mooi en op elkaar afgestemd en toch mist er iets… warmte.

Hoe kun je nu beter sfeer en warmte creëren in een ruimte dan met kleur? Bovendien is een kleur op de muur niet een heel ingrijpende klus. Zo gezegd zo gedaan. Het is even dubben voor de achterwand, want we willen het niet te donker maken. En stiekem ben ik wel verliefd geworden op metallic behang. Mooi die koper of goud glans op de muur!

Maar ons oog valt ook op kleuren als linnen, zand en katoen; ofwel de subtiele naturellen. Uiteindelijk wordt het een kleur er tussenin: een blend tussen geel, goud, groen, beige, maar ook zand. 

Aan de andere muur staat onze witte eettafel met bank en drie losse stoelen. Bij die muur gebeurt veel; schooltassen komen er langs, de bank schuift er tegenaan. Kortom, een stuk muur vol vlekken en butsen. Daarom besluiten we - spannend - een zwarte lambrisering te verven; de rest blijft gewoon wit. Zo krijgen we een knusse hoek, die minder besmettelijk is en onze witte eettafel eruit laat knallen! 

Nog wat leuke decoratie op tafel en het plaatje is compleet!

Gepost door Heleen van der Willigen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay