9 december 2020

Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

Knisperende droogbloemen en luchtzuiverende planten

Botanisch en duurzaam wonen is een trend die niet meer weg te denken is. We omringen ons met planten, droogbloemen en natuurlijke materialen zoals zeegras, rotan, biologisch katoen en linnen. Ook prints van bladeren of dieren zijn geliefd. En het kleurgebruik? Doe een greep uit naturel- en aardetinten en groene of warm grijze tonen en je zit altijd goed!

Dorp of stad, wat heeft jouw voorkeur? Ik ben van huis uit een plattelandsmeisje. En hoewel ik jaren in de stad woonde en nog steeds kan genieten van die hectiek, bivakkeer ik al weer lange tijd in een dorp. Weilanden met schapen, bossen en meanderende slootjes zijn er binnen handbereik. Daar word ik blij van. Regelmatig kom ik met een bosje veldbloemen thuis na een wandeling. Dat doet me denken aan mijn jeugd waarin ik vele wilde boeketten plukte die ik vervolgens thuis op z’n kop hing aan de balken in onze woonkamer. De huidige comeback van droogbloemen in het interieur, omarm ik dan ook zeker! 

Natuurlijk wonen gaat bij mij ook om het genot van een eigen moestuin en composthoop, de zonnepanelen op m’n dak en het hergebruiken van oude, afgedankte meubels. Bewust omgaan met het milieu vind ik belangrijk en het is ook nog eens heel leuk. Want zo’n worteltje uit eigen tuin smaakt heerlijk. En het verhaal achter een oud meubel dat ik opknap en een nieuwe functie geef, maakt mijn huis alleen maar rijker en mooier. 

Gelukkig zijn er voor het interieur tegenwoordig steeds meer prachtige materialen die een lagere impact op het milieu hebben, zoals bioplastic, bamboe, alpaca wol, linoleum vloeren en bloempotten gemaakt van oude autobanden. Daarover gesproken, ik heb zo’n twintig jaar geleden drie plantenhangers van autobanden op de kop getikt. Ze zijn heel knap gesneden en geverfd in de vorm van tropische vogels en hangen nog steeds te pronken in mijn tuin. Zo leuk! En mega duurzaam dus. 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay