29 oktober 2021

Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?

Welke raambekleding is jou op het lijf geschreven?

Wat hang ik voor het raam? Goed doordacht interieur design wordt steeds belangrijker. Het aanbod neemt dan ook toe. Waar je vroeger de keuze had uit een drietal varianten (gordijnen, jaloezieën of dupligordijnen) sta je nu temidden van een keur aan raamdecoratie met alle mogelijke specs! 

Ben je uitgekeken op je oude raambekleding maar heb je moeite met kiezen van een nieuwe stijl en vorm? Dan ben je niet de enige… De één zweert bij slapen in een donkere kamer, de ander wil juist ontwaken met daglicht. Persoonlijke behoeftes spelen dus een grote rol, maar persoonlijke smaak ook. 

Daarnaast heeft elke ruimte op zich ook een behoefte. Denk aan natte ruimtes zoals de badkamer, en ‘vieze’ ruimtes zoals de keuken. Of misschien is jouw kamer wel koud, en zoek je isolerende raambekleding. Elke ruimte bepaalt dus samen met je persoonlijke wensen wat voor raambekleding je kiest.

Ik geef je graag wat tips voor de nieuwste snufjes op het gebied van raamdecoratie. Wat past bij jouw interieur, kun je veel beter zelf bepalen. 

Vitrage, gordijnen jaloezieën en shutters kent iedereen wel. Het zijn de kekke innovaties die je wil weten natuurlijk!

Heb je bijvoorbeeld de makkelijk reinigbare duo rolgordijnen al gezien? Ze vallen mooi weg in het kozijn en kunnen zowel verduisteren, als het daglicht filteren, al naar gelang de stand waarin je ze zet. 

Plisségordijnen of dupligordijnen vallen ook in het kozijn (van die mooie gewafeld gevouwen rolgordijnen die vaak deels voor het raam hangen). Hun grote voordeel is dat je ermee kunt spelen; wel inkijk boven, niet onder bijvoorbeeld. (Ook verduisteren kan!) 
Inbetweens hebben de traditionele vitrage verdrongen met hun prachtige stoffen met extra specs als zonwerend, brandwerend, waterafstotend - en vooral hun moderne design.

Ken je de vroegere verticale lamellen nog? Die beschouwen we inmiddels meer als zakelijk. Maar wist je dat er geniale nieuwe varianten bedacht zijn waarin deze lamellen compleet weggewerkt zijn in golvende stof? Ideaal voor het thuis combineren van meerdere behoeftes ineen. Of wat dacht je van een gordijn uit één stuk met hele scherpe vouwen, wat juist een strak modern effect geeft.

Wat jouw favoriet ook wordt, weet dat vrijwel alles tegenwoordig met een druk op de knop elektrisch bediend kan worden... Het totaalplaatje voldoet tenslotte aan ál jouw wensen.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Welke raambekleding past in jouw huis?

Neem een foto mee, we adviseren je graag!

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay