23 september 2020

Olé, fiësta met finca stijl!

Olé, fiësta met finca stijl!

Hou jij ook zo van het vakantiegevoel van de Mediterranée? Met een huis in finca stijl kun je daar elke dag van genieten! Mix krachtige aardekleuren zoals goud, oker of bruin met petrol blauw en zachte pastels. Decoreer de wand of vloer met authentieke Andalusische tegelpatronen en creëer zo’n heerlijk lommerrijke patio. Proef jij de paella en sangria al?

Een finca is een boerderij, huisje of landgoed op een perceel dat grenst aan een bos, ergens op het Spaanse of Portugese platteland. Daar krijg je natuurlijk gelijk een warm en zonnig gevoel bij! Gelukkig kun je die finca feelings ook in je Nederlandse huis realiseren. 

Het begon bij mij met een Spaans aardewerk servies. Parallel daaraan stonden menige tripjes naar de pueblos blancos van Andalusië waar ik mijn servies dan kon uitbreiden met nog zo’n prachtig handgeschilderde waterkan, tajine of tapasbordje! Ik heb het over mijn voorliefde voor het Spaanse platteland en de finca’s. Nog altijd koester ik de droom me daar te settelen. De ideale situatie zou een half jaar in Nederland en een half jaar in Spanje zijn. Maar ja, ga dat maar eens uitvoeren met schoolgaande kinderen. Tot vandaag blijft het dus bij dagdromen over wandelingen door olijfboomgaarden en struintochten over lokale marktjes, terwijl ik ondertussen thuis van Spaanse tapas en drankjes geniet. 

En dat niet alleen. Inmiddels heb ik in de hal een lambrisering van behang aangebracht met een patroon van kleurrijke tegeltjes. Je weet wel, die typische siertegels uit Spanje en Portugal die azulejos heten. Ik vond het heel praktisch dat ik dit behang vond, want zo hoef ik niet aan de slag met de echte tegeltjes. Dat scheelt tijd en geld. Bovendien is het behang heel mooi en staat het super vrolijk en stijlvol! Door het te combineren met een handgemaakt vloerkleed van jute, een grote terracotta pot met cactus en een vintage houten bankje vind ik het helemaal finca stijl.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay