7 maart 2022

Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’

Strakke raambekleding met een moderne ‘touch’

Vaak wordt gesproken over harde raambekleding voor de categorie strakke raambekleding. Veel strakke raambekleding ís echter helemaal niet hard, en wordt hier toch onder geschaard. Zo heb je - wanneer je bij de betere speciaalzaak binnenloopt - zelfs verrassende nieuwe varianten.

Strakke raambekleding valt vrijwel altijd in het kozijn, of strak daartegenaan. Er zijn bepaalde huizen (en ruimtes) waar dat gewoon het mooiste is. De keuken en badkamer (waar ik wat voor zocht) vallen daar sowieso onder, dus ik mocht even ‘uit mijn natuurlijke huid’ kruipen.

In dit soort zoektochten naar nieuwe raambekleding, vind ik het wel eens jammer dat ik in een oud pand woon. Van die mooie strakke elektrische rolgordijnen zouden toch ook wel heel kek zijn. In één handbeweging draai je het licht ‘open of dicht’. Dan krijg ik echt zo’n gevoel van nihilistisch wonen, industrieel wonen, Zen- en Japans- of Scandinavisch wonen. Gewoon, ruimtelijk. Maar gelukkig gaan de ontwikkelingen razendsnel en kun je tegenwoordig ook gordijnen met gemotoriseerde rails ophangen!

Duo rolgordijnen, paneelgordijnen, en van die nieuwe, gave ‘gordijnen’ met een scherpe vouw vind ik bijvoorbeeld ook prachtig. Ze geven echt een fris en opgeruimd gevoel (I wish, in mijn kneuterige stulpje). Als je in films wel eens van die panden met veel grote ramen ziet, uitkijkend over het riante zwembad… Tien tegen één dat daar één van die nieuwe snufjes voor het raam hangt. Ook moderne, met stof beklede lamellen lijken trouwens in niets op die harde witte kantoor-exemplaren, van vroeger.

Echt even een categorie apart waar ik lekkerbekkend naar kijk, zijn plissé gordijnen. Niet in de laatste plaats omdat je ze top down/bottom up kunt bedienen. Zo prettig is dat, gewoon precies het pure daglicht binnen kunnen laten waar jij dat wilt. Plissés zijn een behoorlijke shapeshifter in veel interieurs. Je ziet ze terug in basic interieurs, maar zeker (juist!) ook in romantische. Net als vouwgordijnen en dupligordijnen trouwens. 

In de badkamer werden het bij mij dan ook uiteindelijk vochtbestendige, witte plissés. Fijn tegen de inkijk, en overdag gewoon lekker open met uitzicht. En ik zat toch al met die lelijke witte tegeltjes. Eenheid.. is alles, dan maar uitvergroten.

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Nieuwe raambekleding uitzoeken lastig?

Kom naar de winkel voor compleet advies

MAAK EEN AFSPRAAK

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay