4 november 2019

Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!

Een statement maken met behang, dat kan met Terra en Bold!

Een statement maken met behang? Wil je meer dan een kleurtje of dessin, bekijk deze nieuwe behangcollecties. Je moet ze niet alleen zien - maar ook voelen! Oogstrelende en zinnenprikkelende wandbekleding. Pak stoutmoedig uit met Bold, of haal de natuur in huis met Terra. 

Twintig jaar geleden schilderde ik de hal in een opwelling knalroze. Wat er toen op zat was bruin/oranje jaren 50 dessin behang. Het oude behang van vijf lagen is inmiddels afgestoomd. Er prijkt nu een naakte muur die schreeuwt om kleur en aankleding.

Behangen is leuk en dankbaar werk. Snel resultaat - niet alles onvermijdelijk onder de verf - en met relatief schone handen binnen no time een nieuwe look creëren. Eén tip bij behangen kan ik nu in ieder geval overdragen aan de volgende beginnende behanger: stop geen potlood achter je oor terwijl je het behang hoog tegen de muur houdt... Tip twee: doe het samen.

Ik heb mijn oog laten vallen op de nieuwe behangcollecties van Eijffinger. En dan vooral  de Bold collectie. De Terra vind ik ook goed passen bij wat ik voor ogen heb, maar de Bold is precies de moderne variant van wat ik destijds overschilderde. Hoe leuk is het om 70 jaar later dezelfde keuze te maken qua inrichting! Juist een hal kan wat hebben als het gaat om het maken van een statement. Daar kun je uitpakken.

Ik twijfel stiekem wel een beetje, want de Terra neemt je mee naar verre landen. Er is zelfs een dessin bij met een landschap dat  je letterlijk de diepte in trekt. En de batik-achtige varianten zijn ook magisch. Daarbij loopt een primair kleurenpalet in aardetinten als waterverf in elkaar over. 

Wat ik vooral fraai vind aan deze twee collecties, is dat ze reliëf hebben, en daarmee tastbaar worden. Beide collecties hebben texturen als grof geweven doek, uitgebeitste patronen, glinsterende golven glas kristal of een zachte aaibare tweed. 
Ik ga voor Bold!

Gepost door Natascha Amesz

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay