25 januari 2018

Terug van weg geweest! De horizontale jaloezie

Terug van weg geweest! De horizontale jaloezie

Een product wat al jaren bestaat en nog steeds in de trend van nu past: de aluminium horizontale jaloezie. De laatste jaren vond men het nogal een steriel product, maar daar komt door de trends van nu verandering in. Door de verschillende uitvoeringen past het in elk interieur. Stel de uitvoering van de jaloezie zelf samen naar jouw eigen sfeer en stijl! In dit blog inspiratie hoe deze jaloezie toe te passen voor de perfecte sfeer en lichtinval in huis.

   
Bron: Luxaflex®

Technische snufjes en oog voor detail: 
Er zijn verschillende lamelbreedtes 16, 25, 35, 50 en zelfs 65 mm. Afhankelijk van de raampartij, inkijk en lichtinval kies je de lamelbreedte. Op bijvoorbeeld een deur past een 16 of 25 mm. perfect. Bij een groot raam de 50 of 65 mm. Hoe groter de lamel hoe meer licht in huis. 

Er zijn verschillende bedieningsvormen. Standaard is het optrekkoord met tuimelstang. Afhankelijk van de situatie kan een andere bedieningsvorm gemakkelijker zijn zoals ketting- bediening, bedieningsgreep of elektrische bediening. Vooral bij een groot raam is het de overweging waard om voor elektrische bediening te gaan. Laat je goed informeren in de showroom en probeer daar de bedieningsvormen in de praktijk uit.

Met het standaard ladderkoord hou je de jaloezie zo transparant mogelijk. Voor een decoratief effect is er ladderband. Dit geeft karakter door de stoffen banden op de jaloezie. Deze banden zijn er in 25 of 38 mm. en in diverse kleuren. Bij sommige merken kan je ook een design uitvoering kiezen, zoals een design tuimelstang. Creëer je eigen horizontale jaloezie!

 Bron: Luxaflex®

Bijzondere modellen: 
Het standaard model kennen wij allemaal, maar wist je dat er ook een aantal bijzondere modellen zijn zoals de Megaview®, Duoflex en Multicolour jaloezieën. 

Megaview®: jaloezieën bieden extra zicht en privacy. De jaloezieën sluiten op dezelfde manier als de normale 25 mm jaloezie, maar wanneer u ze opent heeft u een Megaview naar buiten. Dit doordat het zicht naar buiten toe verdubbeld is.


Bron: Luxaflex®

Duoflex: Jaloezieën verkopen wij met regelmaat bij Decokay. Met dit ultieme lichtreguleringssysteem kunnen de lamellen in het bovenste en onderste gedeelte afzonderlijk worden bediend en wordt dit op de situatie afgestemd. Voor dat u besteld bepaalt u de grootte van de twee segmenten. Overleg met de monteur tijdens het inmeten wat het mooiste is.

Multicolour: Hou je van een interieur dat net een beetje anders is? Neem dan een kleurmodel. Kies uit de modellen Border, Dip-dye, Shade of stel zelf kleuren samen met het model Vrije keuze. 

Bron: Luxaflex®  Bron:bece®
 
TIPS
Kies voor de badkamer de jaloezie die hiervoor geschikt is. Deze herken je aan het speciale badkamer-symbool op het kleurstaal.

Kunststof kozijnen? Geen probleem. Hiervoor zijn speciale klemsteunen, zodat de jaloezie op het raam gemonteerd kan worden. 

Elke leverancier heeft zijn eigen modellen en mogelijkheden. Bespreek daarom goed de wensen met jouw verkoopadviseur. 

  Bron: Luxaflex®


TRENDS
Mix it: Maak de combinatie met de horizontale jaloezie: 
* Horizontale jaloezie in vrolijke geel met behang Bjorn of Stich voor een trendy scandinavian look. 

Bron AS-Creations Bron BN Wallcoverings Bron bece® 


* Kamerhoge gordijnen met een stoere zwarte jaloezie en RAW behang. Hoe ruig wil je het hebben? 

Bron AS-Creations Bron BN Wallcoverings Bron bece® 

* De kleur van het jaar Heart Wood. Warme en huiselijke tinten en een mooie subtiele lichtinval. 

Bron: Flexa Kleurentrends onderzoek 2018, flexa.nl Bron bece®

Zo zie je dat er verschillende combinaties mogelijk zijn. 

Gepost door Daniëlle Jonker-Visser

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay