30 september 2020

Haal historie in huis met vintage pronkstukken

Haal historie in huis met vintage pronkstukken

Hou je van retro en vintage, maar zit je niet te wachten op een huis dat van onder tot boven de jaren ‘70 uitademt? Een paar mooie vintage items, zoals een platenspeler met vinylplaten, een retro behang op de muur of juist die poef met franjes geven jouw interieur net jouw eigen stijl als je ze combineert met het sobere van een Scandinavisch interieur of het strakke van een industriële stijl.

We hebben het vaak over de verschillende stijlen van woninginrichting zoals scandinavisch, industrieel, bohemian chic, landelijk, modern of klassiek. Een andere stijl, waar ik tot voor kort niet zoveel mee had is retro/ vintage. Het deed me simpelweg te veel deed denken aan de formica tafel die vroeger bij de buurvrouw in de keuken stond. Maar toen ik onlangs bij een vriendin op de thee ging, showde ze vol trots haar nieuwe pronkstuk. Een vintage tv meubel, dat ze via Marktplaats op de kop had getikt. 

Het was niet zomaar een kastje… het meubel had een hele historie. De vorige eigenaren kochten het in de de jaren ‘50, als hun eerste nieuwe meubelstuk. Na maanden sparen konden ze deze kast kopen. Alle andere meubels waren krijgertjes. Wat waren ze trots op dit kastje!

Het tv-meubel behield een prominente plek in de woonkamer van het stel dat samen - en later met hun kinderen - menig uurtje voor de tv doorbracht. Inmiddels was het stel zo op leeftijd dat een laatste verhuizing naar een klein appartement een volgende stap in hun leven was. In het appartement was geen plek voor alle meubels. Ook de kast moest dus weg. Maar niet naar zomaar iemand. De kast moest en zou een mooi tweede leven krijgen bij een nieuwe eigenaar die de kast net zo zou koesteren als zijzelf. Via Marktplaats kwam het bij mijn vriendin terecht. Ik weet zeker dat dit kastje bij haar in heel goede handen is. 

Na dit verhaal ben ik anders gaan kijken naar vintage. En zie ik de schoonheid en de charme uit vroegere tijden. Wat het fijne is van deze stijl dat niets moet, dat combineren mag en je compleet op je gevoel kunt varen. Ga, net als ik, lekker struinen over marktjes of maak een zoekopdracht aan op Marktplaats. Ik ben benieuwd waar jij voor valt.

Gepost door Willeke van Uden

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay