15 april 2020

Dromen over een Hamptons Style…

Dromen over een Hamptons Style…

Droom jij er ook wel eens van om te wonen aan de kust? De rust ervaren die uitgaat van zo’n immens blauw oppervlak, de zilte lucht en het geluid van de eeuwig rollende golven. Na een dagje strand voelen we ons opgeladen en ontspannen. Die sfeer kun je ook in jouw huis brengen. Daarvoor hoef je niet eens echt bij de zee te wonen.

Het strand heeft een enorme aantrekkingskracht op mij. Ik kan er uren wandelen, terwijl ik her en der schelpjes op pik, om daarna neer te strijken in een gezellige beachbar en met een glas wijn in de hand naar de ondergaande zon te turen. Misschien heeft het met mijn sterrenbeeld te maken (kreeft) dat ik me er zo in mijn element voel. In ieder geval vind ik het na een stranddag altijd lastig weer naar huis te gaan. Ook al plakt het zand aan mijn lijf en staat m’n haar alle kanten op door de zilte zeewind!

'Go Hamptons Style', zei een vriendin tegen me, toen ik weer eens verzuchtte dat ik het strandleven zo fijn vond. Ze gaf me een boek met inspirerende voorbeelden van huizen ingericht in de Long Island stijl van de Hamptons. Nu is mijn budget niet zo groot als dat van de New Yorkse beaumonde die over het algemeen de luxe strandhuizen in de Hamptons bevolkt, maar ik zag toch mogelijkheden voor mijn woning. 

Een karakteristieke oude plankenvloer van es, beuk of vurenhout zou geweldig zijn. Wel prijzig, dus misschien eerst maar eens proberen mijn bestaande vloer te schuren. En ik kan natuurlijk nog besluiten de planken daarna wit te verven, voor een ultiem strandgevoel. Wit mag sowieso de boventoon voeren in het interieur. Ik denk aan roomwit en ivoorwit op muren en plafonds, gecombineerd met een lichtblauwe wand in de keuken. En om een rustiek sfeertje te krijgen, zouden wandplanken van sloophout in de keuken goed staan. Daar kan ik dan m’n witte aardewerk servies op kwijt.

In de slaapkamer zie ik een metalen hemelbed voor me, met weelderige witte gordijnen. De wanden in rustgevende zeegroene en zandkleurige tinten. Die zandkleur voer ik dan gelijk door in de verduisterende vouwgordijnen. Heerlijk! Ik droom nog even verder over deze beachstijl.

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay