19 februari 2021

Glim en glam in je interieur… chique of niet?

Glim en glam in je interieur… chique of niet?

Niet alleen met Kerst mogen goud en zilver in ons huis pronken! Door goud en/of zilver toe te passen in je interieur, creëer je een luxe, en ja zelfs een warme sfeer. 

Ik heb een stiekeme voorkeur voor zilver: dit past goed in een strak en industrieel interieur. Je kunt natuurlijk klein beginnen met zilveren accessoires. Denk aan bloempotten, lampen, waxinelichthouders of spiegels. Zilver is ook een kleur die je gemakkelijk in meubels terug kunt laten komen. Ik zou dan kiezen voor mooie zilveren pootjes onder de bank. En als finishing touch natuurlijk een leuk sierkussen op de bank afgewerkt met zilverdraad!

Wil je meer zilver in huis dan een paar accenten? Dat kan! Wat dacht je van op de muur? Een mooi zilvergrijs? En je interieur style je helemaal af met smalle, zilverkleurige, aluminium jaloezieën, zo lijkt het net alsof het maanlicht bij jou naar binnen schittert. Of wat te denken van een gave vitrage met zilver glansdraad erdoorheen geweven? Maar mijn voorkeur gaat uit naar een abstract behangetje met een zilveren design. 

Naast zilver is goud natuurlijk ook een absolute trendkleur. De kleur goud is vaak verbonden aan de zon en wordt daarmee automatisch gezien als een warme tint. Goud kan goed toegevoegd worden aan een interieur met neutrale kleuren als beige, lila en oudroze. Helemaal hip is bijvoorbeeld goud servies, als je het zat bent, gaat het gewoon weer in de kast. Een rigoureuze keuze zijn gouden kranen tegen een achtergrond van zwarte tegels in visgraat op de wand in de badkamer. Maar daar zit je natuurlijk iets langer aan vast...

Trouwens, ook goud kan op de muur. Kies voor zonnegele muurverf. Denk eens out of the box en verf het plafond in de slaapkamer in die kleur, zo lijk je elke dag onder het zonnetje wakker te worden! Ook is er behang met gouden patronen. Wil jij het goud liever iets ingetogener houden? Kies dan voor donkerblauwe muurverf, want deze kleur laat de gouden accenten in huis extra spreken.   

Gepost door Karin Jansen

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay