24 september 2019

Creëer contrast met zwart

Creëer contrast met zwart

Durf jij het aan, zwarte houten jaloezieën voor je ramen? Wil je stijlvol, stoer en knus combineren, dan is dit echt iets voor jou. Met jaloezieën regel je de juiste lichtinval, zorg je voor privacy en isolatie. En in het zwart geven ze nog meer schwung aan je woning.

Vrienden kochten onlangs een jaloersmakend mooi huis in een bosrijke omgeving. Door de grote raampartijen in het pand kijk je zo het ‘groen’ in. Een steeds veranderend uitzicht, afhankelijk van weer en jaargetijde; een continu aanwezig schilderij. En nou juist dat tableau wilden ze benadrukken met raamdecoratie. En dat is gelukt met hun keuze voor zwarte jaloezieën!

Dat klinkt best gewaagd toch, zwarte raamdecoratie? En toch is het effect prachtig wanneer je op zoek bent naar contrast in je interieur. Mijn vrienden kozen voor zwarte bamboe jaloezieën van dib, mooi afgewerkt met een zwarte ladderband van een centimeter breed. Het zorgt ervoor dat je aandacht nog meer naar de ramen en de daarachter liggende natuur wordt getrokken. Op die manier integreren zij de omgeving met hun interieur. Bovendien geeft het zwart gelijk warmte af aan de ruimte en staat het ook nog eens erg chique. Zij combineerden het met lichte muren voor een spannend en sprankelend effect.
 
Je hoeft niet bang te zijn dat je huis op deze manier te donker wordt. Want wanneer er voldoende natuurlijke lichtinval is, kun je met jaloezieën heel goed licht reguleren en zorgen voor een knusse sfeer. Natuurlijk moet de ruimte niet te klein zijn, want dan komt het zwart wel erg op je af. En ja, je moet een beetje lef hebben. Ik heb in ieder geval ervaren dat deze zwarte raamdecoratie zowel stoer als gezellig oogt en het beste van deze woning, namelijk de locatie, optimaal benadrukt. 

Gepost door Ivanka Eggly

Deel deze blog :

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay