basis_interieur_luxaflex20200622134000.webp

Basis stijl voor alle kamers in huis

Het klinkt logisch; bij de basis beginnen… Maar vaak beginnen we bij het eindpunt als het om inrichting gaat. De vloer ligt er al jaren - en vernieuwing doe je met meubels en schilderijtjes. De ideale wereld is echter juist andersom.

Een kamer heeft drie belangrijke stijlelementen: de vloer, de muren en de ramen. Samen vormen zij de basis voor jouw eigen persoonlijke stijl. En die stijl wordt krachtiger naarmate er meer sprake is van eenheid. 

Nou kun je natuurlijk zeggen ik heb een lichte vloer dus neem ik lichte muren en lichte gordijnen, voila, eenheid. Maar door alles in dezelfde kleurtoon te houden, bereik je niet die felbegeerde design look. Je hebt in de basis een aantal sprekende elementen nodig.

Om dat te bereiken, kun je spelen met een thema. Vooraf bepaal je wat dat thema wordt. ‘Licht en luchtig’ is op zich net zo’n nuttig thema als bijvoorbeeld ‘donker, knus en gezellig’, of ‘speels’. Als je eenmaal weet wat voor sfeer je in een ruimte wil, kun je daar je stijl bij gaan zoeken. 

Voor jou is licht en luchtig misschien wel dromerig en romantisch. Daar past een totaal andere raambekleding of vloer en muur bij, dan iemand die zegt: ‘licht en luchtig is voor mij Scandinavische eenvoud.’ En je zoon of dochter zal misschien ook een heel ander beeld  hebben bij ‘speels’ dan jij. 

Een stijl moet je dus ‘uitvinden’, door veel woonbladen en trends door te spitten, totdat je jouw smaak herkent. Want iedereen heeft een geheel eigen stijl. Als je eenmaal weet wat die is, kun je al het andere loslaten dat je in gedachten had. Knippen en plakken op een moodboard (of op Pinterest) kan daarbij enorm helpen. 

En zo kan het gebeuren dat je uiteindelijk kiest voor een loft stijl, en niet zomaar de muren verft, maar ze in krijtverf zet, met een wax afwerking waardoor ze tot leven komen. En dat je op de vloer gaat voor een betonlook PVC.

Wat weer naadloos aansluit bij de opengewerkte zilverkleurige inbetweens, omsloten door grof geweven grijze linnen overgordijnen. Dit geeft een effect dat niet met een stalen lockerkast te bereiken is...
 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay