baby_kamer_de_basis_as_creation_little_stars_collectie20200129170213.webp

Babykamer inrichten, de basis

Als je de basis van de babykamer neutraal houdt, kun je er jarenlang plezier van hebben. En zonder al te veel inspanningen verandert de kamer dan mee met de leeftijd van je kindje. Broodtekst

Met het krijgen van een baby verandert er veel in je leven. Vanaf het moment dat je weet dat er straks een klein mensje is, komt je leven in een stroomversnelling. Want ja, voordat de kleine er is, moet er nog een en ander gebeuren. Kinderwagen, kleertjes, een wiegje… er komt veel leuks op je pad waar je een beslissing over moet nemen. En niet in de minste plaats de babykamer.

Heb jij al een gevoel bij het inrichten van de babykamer? Heb je überhaupt een geschikte kamer? Of moet je kunst- en vliegwerk uithalen om jouw kleintje straks een eigen plekje te geven? In sommige culturen is het heel normaal dat de baby een plek heeft in de ouderslaapkamer, maar in Nederland heeft het toch vaak de voorkeur dat er een eigen plekje is; groot of klein. 

Vaak ligt er wel al een vloer in de kamer die je voor ogen hebt. Maar misschien wil je toch een modernere of praktischere variant. De vloer is onderdeel van de basis, net als gordijnen en andere raambekleding. Deze dingen verander je niet zo snel, terwijl je kindje wel binnen een paar jaar van baby, naar peuter, naar kleuter transformeert. Is de basis goed en neutraal, dan hoef je alleen maar kleur en inrichting aan te passen op de leeftijdsfase van je kind. 

Nu kun je helemaal los met het inrichten van de babykamer. En hoewel je rekening moet houden met aspecten als veilig en praktisch, is ‘leuk’ natuurlijk het belangrijkste. Maar het kan best lastig zijn om binnen een combinatie van die drie te fantaseren... Gelukkig hoef je dat niet in je eentje te doen. Op Instagram of Pinterest kun je heel veel ideeën opdoen en uren snuffelen naar babykamertjes. Maar goed, sommige dingen, zoals stof en behang bijvoorbeeld, wil je toch even in het echt zien of voelen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay