babykamerbehang20210705114801.webp

Babykamer en behang

Babykamer behang is uit de kinderschoenen gegroeid. Het is er van jungle dessin tot het populaire roze of blauw, en van konijnen tot bergen en sterren - en tot de maan en terug...

Wie vandaag de dag op zoek gaat naar behang voor de babykamer heeft geluk. Nooit was het aanbod zo groot, divers, en vooral kunstig ontworpen. Dat heeft alles te maken met nieuwe druktechnieken. Die worden dan ook in alle mogelijke vormen ‘uitgeprobeerd’.

Maar ook het design op zich is veranderd. In het kader van méér, beter, best, verlaten ontwerpers steeds vaker het repeterende patroon, om plaats te maken voor storytelling op de wand. De beleving speelt de hoofdrol in een (vaak handgetekende) wandvullende afbeelding.

Het behang doet dan ook eerder aan als een geïllustreerd verhaal uit een prachtig kinderboek. Elke afbeelding vertelt een verhaal waarbij je uren kunt mijmeren over de afloop. Dierenvriendjes zie je veel. Bepakt en bezakt om op reis te gaan, in een luchtballon, op een witte schimmel, of zelfs in een hippe Volkswagen bus… De verbeelding neemt een vogelvlucht.

Het spreekt voor zich dat je natuurlijk niet een hele kamer met zulk sprekend behang versiert. Een mooie tegenhanger zijn dan de wanden - of een geverfde lambrisering - in subtiele kleuren die aansluiten bij de behangprint. Voor de kinderkamer is dan trouwens wel een matte muurverf mooi… als je maar wel een variant gebruikt die goed afneembaar is en vieze kinderhandjes kan hendelen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay