eijffinger_natural_collectie20200923101614.webp

Behang met een leer of linnen look

Niet iets om af te stoffen, maar om mee te pronken, dat is de nieuwste rage in behang: de impressie van prachtige lappen stof. Het effect wordt gemaakt door zowel structuur als vezels, dessin en kleurnuances toe te voegen. 

Elk interieur wordt warmer en zachter van stof op de wand. Denk dan niet aan drukke dessins, maar juist aan levendige diepte. Iets dat perfect bereikt kan worden door het uiterlijk van ruw leer, of grof geweven linnen met grasachtige vezels. Ze worden ook wel ‘valse uni’s’ genoemd. Effen behang met het uiterlijk van bijvoorbeeld linnen of een andere materiaalstructuur. Ze brengen letterlijk een kleur op je muur tot leven. Prachtig!

Stof kenmerkt zich vooral door haar textuur. Daarin onderscheidt het zich van andere materialen zoals behang. Maar de bekende behangmerken spelen geraffineerd in op deze ‘textuur trend’ met hun collecties. 
Er wordt veel met natuurlijke-, enkele kleuren gewerkt, en met diepte beleving. Zo kunnen vormen als het ware uitgestanst zijn, of zijn bepaalde delen glanzend, en andere weer dof, waardoor een soort 3D effect ontstaat. Het doet denken aan de vroegere wandbekleding, maar dan in een nieuw jasje. 

Echte wandbekleding bestaat overigens nog steeds, maar het populaire stof ‘look’ vliesbehang, is daar niet mee te vergelijken. Wandbekleding is vaak ook wat kwetsbaarder en drukker. Het kan een heel bijzonder effect aan één wand geven, met allemaal houtjes bijvoorbeeld, maar het behang met stoffen uiterlijk doet iets totaal anders voor je kamer. Daar kun je gerust meerdere wanden mee behangen!

 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay