van_witte_wand_naar_wowmuur20210315155640.webp

Welke kleur op de muur

Die witte muren boven de bank en achter de eethoek… Er hangen wat foto’s op linnen, en een replica van een favoriete kunstenaar, gekocht bij een dertien-in-een-dozijn winkel. De verf die erop zit gaat nu al zo’n dikke tien jaar mee. Klussen doe je misschien niet dagelijks voor je lol, maar een wandje verven of behangen is eigenlijk zo gepiept.

Wie zich herkent in bovenstaand verhaal, heeft waarschijnlijk ook al de woonbladen doorgespit, zich verlekkerd aan de vele opties om je muren te upgraden, en het middelpunt van je kamer te laten zijn. Een goed gekozen behang maakt alle overige aankleding op de wand overbodig. Maar behang is echt niet de enige manier om je muren te laten shinen.

Wat zijn je opties? Denk van te voren na wat je met de ruimte wil. Met behang kun je bijvoorbeeld goed ruimtes verbinden, of juist van elkaar afscheiden. Door in twee aangrenzende ruimtes hetzelfde (kleur of motief) behang te gebruiken, creëer je eenheid. Door specifiek één wand te behangen, krijgt dat gedeelte van de kamer een geheel eigen karakter.

Experimenteer met verf als blikvanger. Verf een lambrisering, bestempel of sjabloneer je muur met vogels of bladmotieven, of kies voor een verf met levendigheid. Ook heel hip op het moment is een mooi geverfde muur aankleden met precies de juiste hippe items. Momenteel hot: wood- of stone- panelling, vrij zwevende plankjes met leren riemen, rieten manden, decoratieve stieren deco skulls, ronde kastjes met planken en wandkleden.

Het overall effect van een enkele unieke muur versterk je vooral door je aankleding ‘ernaartoe te trekken’. Dat doe je door accessoires, kussens, raamdecoratie en armaturen zoals sfeerlampen in dezelfde kleurtonen, en/of stijl te kiezen, en zo als het ware naar elkaar toe te laten groeien.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay