duurzame_verf_van_pure_en_original_pastel_roze120200708170044.webp

Verf met milieuvriendelijke eigenschappen

De nood met de deugd verenigen, dat gaat zeker op voor milieuvriendelijke verfsoorten. Je hebt tegenwoordig ruime keuze als je milieubewust wilt schilderen. Maar belangrijker; veel van deze verven zijn bijzonder fraai en hebben opvallende extra’s qua verwerking.

‘Groene’ verf, waarmee je magische effecten creëert is bijvoorbeeld kalkverf. Vroeger waren er nog geen chemische producten en kalkverf is dan ook al eeuwenoud. Daardoor heeft deze verf als geen ander die echt authentieke, doorleefde uitstraling. 

Je brengt het in meerdere lagen aan, waardoor er een streperig of wolkerig effect ontstaat, al naar gelang de manier waarop je het opbrengt. Dat, en de kleurkeuze, bepaalt het effect. En het mooiste is dat kleuren met kalkverf na verloop van tijd nóg levendiger en dieper worden.

Stel je voor, een levendige, oud-roze gepoederd wand in de slaapkamer. Of een okergele, doorleefde ‘fresco look’ in de keuken. Italiaanse elegantie binnen handbereik. Of wat dacht je van de patio in Marokkaanse riad stijl? Combineer deze wanden met stoere linnen gordijnen aan een roede met ringen, en je hebt precies die stoere boerenstijl.

Maar met dezelfde verf kun je bijvoorbeeld ook die typische grijze betonlook creëren die zo goed past in een strakke loft stijl. Kalkverf benadrukt vooral de natuurlijke essentie en laten een wand tot leven komen. Kies je daarbij bijvoorbeeld voor lichtgrijze, of pastelkleurige inbetweens tot op de grond (met wave plooi) dan vervolmaak je juist dat ruwe, robuuste design.

Als je het liever gewoon strak houdt en wat minder nuances in op de muur wil, dan kun je ook werken met krijtverf. Deze milieuvriendelijke verf geeft een matte, strakke en aaibare look. Maar er zijn ook veel andere matte verven die het milieu niet - of minder belasten. 

Zo heb je onder andere super matte muurverven die egaal dekkend zijn. Vooral knallende kleuren zoals geel, groen, blauw of rood vergroten dit effect, waardoor je de neiging krijgt de muur te gaan ‘aaien’. Dat kan gelukkig ook, want het zijn ook sterke verven en dat zie je eraan af.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay