tuin_basis_320190827133251.webp

Accessoires voor een bohemian stijl tuin

Bij een Ibiza-stijl staat het relaxen centraal. En dat doe je natuurlijk met veel leuke en vooral kleurige accessoires. En ook gordijnen spelen hierbij een belangrijk rol!

Houd je de basis rustig, dan kun je wel helemaal los met de accessoires: kussens op maat – of juist in verschillende formaten - in felle en frisse kleurcombinaties. Met én zonder print. En niet te vergeten sierkussentjes. Veel is hier het toverwoord: bespaar vooral niet op de kussens en wees niet te zuinig met kleur. Kussentjes die zijn afgewerkt met veren en franjes passen natuurlijk uitstekend in deze sfeer. 

Heb je een lekkere beschutte plek in de tuin waar je kunt loungen? Leg dan een vloerkleed bij de ‘zithoek’. Hiervoor kun je naar de kringloop voor een oude pers of je koopt ‘nieuw vintage kleed’ … maar tegenwoordig zijn er ook karpetten van vinyl. Deze varianten zijn natuurlijk beter bestand tegen het Hollandse weer. Op je vintage karpet zet je een lage tuintafel, maar nog speelser is het neerzetten van verschillende bijzettafeltjes. Verschillend in de ruimste zin van het woord: hoog, laag, gekleurd, hout, strak of sierlijk. 

Aan de muur of aan de schutting hang je een schelpenmobiel, een touwhanger, of een kleurige doek of kleed. Gordijnstoffen lenen zich prima om een kleurig doek van te maken, of om over de pergola te draperen. Helemaal hip(pie) zijn de zeegras tapijten, of natuurlijke stammen of takken met zwierige hangers. Zet hier en daar een grote, eventueel witte, pot neer. Die mag je vullen met groene planten, maar een aantal lege potten bij elkaar geeft ook een speels effect. Of wat dacht je van wijn- en waterkaraffen? In verschillende groottes koop je die vaak voor een prikkie bij de kringloopwinkel.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay