flexa_kleur_2020_groente_planten20200221151126.webp

Licht wonen, op de muur

Wil je graag een moderne, lichte woonstijl in je huis bereiken, maar dan net even op een verfrissende, andere manier? Haal de natuur in huis! Dessins zijn helemaal terug van weggeweest, ook in lichte interieurs. 

Het klinkt misschien vreemd, maar het binnenhalen van zowel echte planten als ‘nep’ planten in de vorm van dessins, geeft een ruimte een licht gevoel.

Er zijn tegenwoordig uiteenlopende botanische behangsoorten, van vogels tot volledige vergezichten. 

Als je wilt uitpakken met zo’n organisch dessin, kies dan niet voor al te donkere kleuren, en ga voor pastel-, of lichte grijstinten. Het beste resultaat bereik je door maar één muur te doen en niet de hele kamer, dit gaat anders benauwend werken. 

Ook échte planten met licht gekleurd blad, in lichte potten, doen het heel goed in een licht interieur. De kunst is eigenlijk om de illusie te wekken van buiten zijn. Hang bijvoorbeeld ook eens wat planten op. Die trend van gehaakte ‘baskets’ is helemaal terug uit de jaren 70. Met planten is het heel eenvoudig om de juiste mix te vinden tussen licht, luchtig, en gezellig. Want het grootste ‘risico’ van lichte interieurs, is dat zij hun gezelligheid verliezen. Durf dus vooral te combineren. 

Nog een handige tip; blijf in dezelfde kleurtoon. Ook dit geeft die beoogde rust. Stel, je kiest voor bloempotten in de kleur lichtgroen. Kies er dan voor om alle potten in huis in deze kleur(toon) te houden. Verkopen ze die niet (of wil je niet alles nieuw hoeven kopen) dan is het trouwens een heel goed idee om je potten gewoon te voorzien van een nieuw likje verf! 

Als er iets is dat makkelijk gaat en bovendien snel resultaat geeft, dan is het wel het verven van kleine gebruiksvoorwerpen. Aardewerk heeft zelfs amper verdere voorbereiding nodig. Wil je dat echte aardewerken uiterlijk behouden, kies dan voor krijtverf of kalkverf-lak. Dit geeft een puur-natuur gepoederd effect, en toch een stootvaste afwerking. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay