decokay_design_vinyl_babykamer20200129164422.webp

Babykamer, wat doe je op de vloer

Welke vloer is kindbestendig? Kortom, is speelvriendelijk, maar ook slijtvast en goed te onderhouden? 

Welke ruimte in jouw huis wordt omgedoopt tot babykamer? En ligt daar al een vloer in, of begin je ‘from scratch’? Bij de vloerkeuze voor een kamer waar kinderen spelen, weliswaar in de toekomst (maar een vloer leg je niet elk jaar) houd je wel met een aantal dingen rekening… en dat is niet alleen de kleur.

In je nieuwbouwwoning je beton schilderen is natuurlijk ontzettend hip, maar voor kruipende baby knietjes niet echt fijn. Oké we zoeken dus een combinatie van hip en praktisch tegelijk. De oplossing is minder ver weg dan je denkt. Een betonlook vinyl of pvc is een stuk kindvriendelijker maar heeft dezelfde stoere uitstraling.

Er zijn verschillende soorten waaraan je kunt denken wanneer je een gebruiksvriendelijke en onderhoudsarme vloer zoekt: laminaat, pvc, vinyl of tapijt. We zetten de voordelen van de verschillende varianten even voor je op een rijtje.
Tapijt voelt warm, kruipt lekker en kinderen glijden niet snel uit. En ook tapijt is er tegenwoordig in moderne varianten, zelfs met een marmerlook of betonlook. Van veel tapijt kun je trouwens ook een vloerkleed op maat laten maken. Handig, als er al een vloer ligt in de babykamer en je andere look wilt creëren. 

Het grote voordeel van vinyl is dat het in veel dessins is te krijgen: hout, steen, tegel, visgraat, gietvloer. En dat het kamerbreed kan worden gelegd in veel gevallen. Dus erg hygiënisch, omdat je geen naden hebt waar vuil of stof tussen kan komen. Ideaal voor een babykamer of kinderkamer waar nog wel eens iets over de vloer gaat. 

Pvc en laminaat zijn er ook in deze dessins. Dit zijn beide harde vloeren die door een speciale techniek bijna niet van echt hout of steen meer zijn te onderscheiden; de nerven zijn gewoon voelbaar. Ook deze vloeren zijn een prima optie voor kleine kindervoetjes. Zeker als je ze combineert met vloerverwarming.

Kinderen kruipen, spelen, ravotten, bouwen en rennen op de vloer in hun kamer. En als ze hun snoepje laten vallen op de grond, gaat dat linea recta weer in de mond. Kortom: je mag best even stilstaan bij de keuze voor een vloer voor jouw oogappeltje. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay