bn_materials20200506094623.webp

Een Deense woonstijl, op de muur

Strakke lijnen en een lichte basis is wat de Denen willen. Hun interieurs zien er daardoor ‘clean’ en rustgevend uit. Toch spelen ze ook graag met grafische patronen en vleugjes pastel. 

Met witte muren zit je altijd goed in de Deense woonstijl. Want de Denen houden van een lichte, strakke en sobere basis. Niet zo vreemd omdat ze, vooral tijdens de lange wintermaanden, genoegen moeten nemen met een schamel aantal uren daglicht. Toch kun je de witte muren gerust afwisselen met een lichtgrijze of pasteltint zoals lichtblauw, roze, groen of geel. Zo lang je het maar goed op elkaar afstemt en het geheel rustig houdt. Dat betekent overigens ook dat de ruimte niet volgepropt met spullen moet zijn. Less is more, luidt het Deense credo.  

In de Deense woonstijl zien we net als in andere Scandinavische interieurs grafische patronen in lichte kleuren. Durf die lichte wanden dan ook eens te combineren met een leuk behang in polkadots, ruiten of strepen. Of ga zelf aan de slag en voorzie je muren met verf van grafische vormen. 

Om het helemaal licht en ruimtelijk te houden kun je een grote spiegel tegen een wand zetten. Liefst zo dat er daglicht in gereflecteerd wordt. Met een mooie plant erbij of een leuk bijzettafeltje met een designvaas, maak je er een stijlvolle en gezellige hoek van.

De witte wanden zijn tevens te doorbreken met vintage posters, ingelijste pentekeningen of andere, minimalistische en abstracte schilderijen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay