luxaflex_licht_doorlatende_rolgordijnen20200506140123.webp
luxaflex_zwarte_horizontale_jaloezie20200506115530.webp

Een Deense woonstijl, voor het raam

Soepelvallende gordijnen van stof of eenvoudige bamboe jaloezieën. In een Deens interieur kom je met beide raamdecoraties goed weg, mits ze in een neutraal kleurenpalet passen.

Wat voor de vloeren en wanden geldt in een Deense woonstijl, gaat ook voor de raamdecoratie op: licht, strak en sfeervol. Je zult hier geen zware stugge gordijnen zien, of vouwgordijnen in bonte kleuren. Het gaat er juist om het licht binnen te laten schijnen, of het op zijn minst mooi te kunnen filteren. Met shutters of jaloezieën bijvoorbeeld, maar ook met lichtdoorlatende plissés of zachte stoffen gordijnen. 

Neutrale kleuren, zoals grijs, wit, zand, klei of houttinten passen het best in deze stijl. Soms voegen de Denen echter een toefje zwart toe, dus een houten jaloezie in het zwart zou best mogelijk zijn! Om het helemaal rustig te houden kies je voor koordloze raamdecoratie of voor raambekleding met een afstandsbediening.

Neem je bijvoorbeeld lichtdoorlatende witte rolgordijnen, maar wil je op gure dagen meer sfeer toevoegen, het Deense hygge dus? Dan kun je combineren met mooie lichtgewicht, stoffen gordijnen die van plafond tot vloer vallen in eenzelfde wit of ton sur ton tint. Je trekt ze dicht als het buiten nat en koud is, en wanneer de zon schijnt vormen ze geen belemmeringen om het licht binnen te laten stromen. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay