zolder_kamer_vloer_core_tec20200602142543.webp

Speelzolder met geluiddempende vloer of vloerkleed

Lekker ravotten op zolder… Als je besluit van je rommelzolder een speelzolder te maken hebben zowel jij als je kinderen daar uren plezier van. Maar wat leg je op de vloer van je zolder? 

Kan je zomaar laminaat leggen bijvoorbeeld? Of krijg je dan last van stampende kindervoetjes boven je hoofd? Geluidsisolatie is belangrijk op een bovenverdieping, maar gelukkig hoef je je qua keuze niet te laten leiden door dat aspect. Het is goed om te weten dat welke vloer je ook kiest, goede geluiddemping altijd een optie is! Er zijn verschillende ondervloeren met geluiddempende eigenschappen. 

Dat gezegd hebbende; het allerbelangrijkste is natuurlijk hun behoefte qua spelen. En dat is natuurlijk zacht… Lekker over de grond kunnen koprollen, uit de touwen vallen op zachte matrassen met veel kussens. 
Aan de andere kant wil je ze ook een plek geven waar met bal gespeeld kan worden en waar je de perfecte Legotoren kunt bouwen op een stabiele ondergrond en misschien zelfs wel wat coole tricks leren met het skateboard...

De oplossing is simpel: heb je al eens aan een combinatievloer gedacht? De ene helft vinyl of laminaat bijvoorbeeld, en de andere helft tapijt. Wat je bereikt met deze oplossing is dat je optisch twee ruimtes in één kamer creëert. Een hoekje om knus te zitten en hangen, en een gedeelte waar lekker wild gespeeld mag worden. Dat is trouwens ook heel leuk in je woonkamer, bijvoorbeeld naar de overgang met je keuken.

Zorg dat je de dikte van de twee gekozen materialen goed meeneemt in je plan. (Maar ook daarvoor geldt; de vakman is je vriend; dat scheelt een hoop reken- en puzzelwerk.) Een vakman kan je precies vertellen welke ondervloer je met welk profiel perfect laat aansluiten op jouw twee soorten vloeren voor een naadloze overgang. 

Het kan heel leuk zijn om vervolgens te ‘spelen met de muren’, en deze afzonderlijk aan te laten sluiten bij je twee vloeren… Overweeg misschien zelfs een mobiele kamerscheiding, die je mee behangt in dezelfde stijl. Door dit soort trucs creëer je maximaal gebruik van de ruimte, en dat is wat stylisten ook doen.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay