luxaflex_plise_shades20200417132323.webp

Er op uit, voor het raam

Het is voorjaar; de vogeltjes fluiten, de bollen zijn al enige tijd ontsproten - al moeten ze af en toe hun kop nog buigen voor gure regen en wind. Toch voel je de zomer komen. Je wil dan ook zoveel mogelijk genieten van elke zonnestraal.

Maar binnen in je huis, verhinderen die dikke, velours winter gordijnen, en de donkere, zware houten jaloezieën, dat het licht goed binnenkomt. Tijd voor een make-over voor het raam dus.

Een goed plan voor raambekleding, is een plan dat het directe zonlicht wanneer gewenst tegenhoudt, maar te allen tijde het licht binnenlaat. Dat klinkt tegenstrijdig, maar het is een kwestie van goed reguleren. Dat betekent dat je een lichtplan nodig hebt. 

Iedereen kan een lichtplan maken. Het enige dat je daarvoor feitelijk hoeft te doen, is kennis opdoen van de lichtinval in jouw huis - en dan vooral in de lente en zomer. In de winter zul je weinig last hebben van lichtinval en is het grootste doel vooral om al het licht naar binnen te halen dat aanwezig is. Maar één ding staat vast: de stand van de zon en daarmee de lichtinval in je huis, verandert sterk onder invloed van de seizoenen.

Wat is hier nou echt de ideale oplossing voor? Dat zijn bijvoorbeeld dupligordijnen of plissé shades. Deze hebben namelijk een top down/bottom up systeem. Dat wil zeggen dat je ze zowel van boven naar beneden kunt laten zakken, als kunt optrekken vanaf de onderkant.

Je kunt hiermee een gedeelte van het raam volledig openen. Laat de zon dus lekker binnen, en sluit af waar je geen inkijk wil. Overigens brengen transparante gordijnen wel een prachtig diffuus licht in huis...

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay