as_creation_finca_collectie20200903160341.webp

Muurverf en behang voor een Spaanse woonstijl

De fincas van het Spaanse platteland staan vaak in al hun witheid te stralen in het zonlicht. Er zijn er ook die geruisloos over lijken te gaan in hun natuurlijke omgeving door mosterdgele of terracotta gekleurde muren met een zweem oranje erin. Wil je zelf zulke zonnige wanden, dan zijn stralend wit of warme aardetinten je uitgangspunt.

De wanden van een finca zijn uitermate herkenbaar, want ze zijn ofwel glad gestuct of ze zijn (deels) voorzien van handgemaakte en beschilderde tegeltjes. Het stucwerk is in deze woonstijl vaak wit geverfd, maar kan ook heel goed in een warme aardetoon, zoals oranjegeel of terracotta. In combinatie met het vele houtwerk dat zo kenmerkend is voor een typische finca, staat dat erg landelijk en sfeervol. 

Toch worden in finca’s ook opvallende kleuren toegepast zoals diepblauw. Dat springt eruit en geeft een heerlijk zonnig effect. Het is bovendien mooi om contrasten en diepte in je woning mee te creëren. Je combineert zo’n opvallende wand natuurlijk met terracotta potten gevuld met vetplanten en cactussen of kleurrijke borden die je in een speels patroon op de muur bevestigt. Als dat geen finca vibe is! Met muurverf is heel goed een Mediterraan sfeertje te scheppen. Gebruik bijvoorbeeld eens kalkverf voor een extra authentiek effect en kleurnuances op de muur.

De tegeltjes die finca’s sieren worden azulejos genoemd. Ze hebben geometrische patronen, bloemen of juist afbeeldingen die een verhaal of beroep uitbeelden. Vaak zijn ze als lambrisering aangebracht, maar een wand achter je keukenblok of zelfs een gehele wand betegelen, kan ook. Wil je zo’n authentieke, kleurrijke muur in je woning dan kun je kiezen voor originele tegels. Maar er is ook behang met een keur aan dergelijke fraaie azulejo-prints. Voordeel is dat het sneller op je muur zit dan tegeltjes en gemakkelijker vervangbaar is wanneer je eens een ander dessin wil. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay