jab_anstoetz20200923103010.webp

Gordijnen combineren met inbetweens

Een briesje doet de transparante gordijnen opbollen in de wind… een dansend stoffenspel ontvouwt zich voor je open ramen. Dát gevoel is voorbehouden aan klassieke, los vallende gordijnen.

Hoeveel nieuwe soorten raambekleding er ook uitgevonden worden, iedereen die houdt van het speelse, nonchalant vallen van gordijnen, weet dat dit met vrijwel geen enkele andere soort raamdecoratie te evenaren is. 
Laag-over-laag ingezet, zoals de combinatie van semi-transparante gordijnen met overgordijnen, krijgen ze maximaal vrij spel in je woonkamer of slaapvertrek.

Hoe je jouw gordijnen laat wapperen, daarover kun je lang nadenken, want er zijn eindeloos veel soorten plooien. Keurige plooien, strakke plooien, frivole-, nonchalant golvende-, en tegenwoordig zelfs ‘stiekeme plooien’. Dat zijn golvende wave plooien waarin onzichtbare lamellen gestikt zijn, waardoor je één en hetzelfde gordijn open kunt doen, of lichtdicht kunt sluiten. Versus heet deze gordijn variant.

Wist je dat het momenteel hip is om de transparante laag tegen de inkijk voor je overgordijnen te hangen in plaats van erachter? Best slim, want vroeger verdween je mooie vitrage gewoon op het moment dat je de overgordijnen sloot. 

Tegenwoordig is het een samenspel dat gezien mag worden. Door de transparante laag zie je de afsluitende laag. Samen geven ze een kleurenspel - of vaak ook een vormenspel - met opengewerkte delen. Beide tegelijk vervangen is dus een goed idee als je die nieuwe look wil.  

Het woord vitrage is overigens traditioneel voorbehouden aan die kanten witte ‘valletjes’, een stof die we niet zo vaak meer voor ons raam hangen. Wat je nu veel ziet zijn inbetween gordijnen; een lichtdoorlatende stof met een wat dikkere draad. Maar vitrage bestaat nog steeds. Het is alleen van een totaal andere orde. De traditionele bloemetjes zijn verleden tijd en hebben plaatsgemaakt voor etnische patronen, frivool glansdraad en het is verkrijgbaar in allerlei modekleuren.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay