eijffinger_museum_collectie20210215135218.webp

Kleuren op de muur combineren met goud in je interieur

Metallic kleuren, zoals goud en zilver, zijn gedurfde keuzes voor je muur. Nou zul je niet zo snel je muur helemaal goud maken… maar welke kleuren combineren wel met gouden en zilveren accenten? Dat zijn er meer dan je denkt. En wat als je wel een gold touch op de muur wil?

Metallic muurverf bestaat wel, maar vaak is het eindresultaat wat teleurstellend. Dus wanneer je een hele muur wil maken in goud of zilver, is het beter om een kleur te kiezen die in de buurt komt, zoals parelgrijs voor zilver of goud-geel voor goud.

Een heel andere optie is behang. Heel veel moderne behangcollecties hebben dessins waarin goud of zilver subtiel zijn verweven. Een witte basis met goudkleurige bladeren. Of geometrische, zilveren lijnen op een donkere achtergrond. Het zijn patronen die zowel modern als klassiek zijn dankzij het gebruik van een gouden of zilveren accent. En dat maakt dat ze goed matchen met veel verschillende interieurstijlen. En dus niet zomaar zo ontzettend populair zijn.

Als je je muur liever wat neutraler houdt, maar wel los wil gaan met gouden of zilveren accessoires, dan zijn er natuurlijk kleuren die daar uitstekend voor in aanmerking komen. Visualiseer: een klassieke stoeltje met een goudgele, velours bekleding… tegen de achtergrond van een diep donkerblauwe muur. Zo heb je hip en klassiek in één keer te pakken. Dat geldt trouwens ook voor de combinatie met donkerrood en donkergroen. Voor een meer Scandinavische sfeer is bijvoorbeeld zachtroze een heel mooie kleur om met goud te combineren.

Voor wat meer frisse elegantie houd je de muur gewoon wit en pak je uit met gouden lampen, kussentjes en kandelaars. Een grote, gouden spiegel met ornamenten… et voìla!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay