art_deco__7844_ancares_vinyl_brown_1134_167820210607154507.webp

Art Deco interieur design

Groot uitpakken met prints en luxe kleuren in huis? Klinkt dat als muziek in je oren? Met de Art Deco-stijl maak je van je huis een plek waar je helemaal jezelf kunt zijn!

Misschien ken je Art Deco alleen uit films van de jaren ’20. Films met uitbundige decors en de karakteristieke glas in lood-lampen en sierlijke geometrische patronen. Een stijl die glamoureus en chic aanvoelt, en daarom niet weg te denken is uit de interieurtrends. Hoe breng je deze stijl in je huis?

Groots met sierlijke patronen
Een beetje Art Deco in je interieur? Dat doe je heel eenvoudig met sierlijke patronen van geometrische vormen zoals ruiten, waaiers, vierkanten of cirkels. Deze dienen als eyecatcher in je interieur en kun je overal toepassen. Of dat nu op je muur, vloer of in je raamdecoratie is.

Wereldse stijl
Niet alleen geometrische vormen zijn karakteristiek voor Art Deco, ook dierenprints passen perfect bij deze woonstijl: in de jaren ’20 kregen mensen steeds meer middelen om reizen te maken en brachten de invloeden uit landen die ze bezochten mee naar huis. Met een vloerkleed in dierenprint zoals tijger, panter of zebra geef je je huis meteen de wereldse stijl die zo kenmerkend is voor Art Deco.

Contrast met een gouden randje
Combineer je donkere en lichte kleuren in je interieur, dan draagt dat bij aan de Art Deco-look. Wissel je dit af met goud, dan maak je het in een keer chic. Durf het groots aan te pakken: goud met donkerblauw en roze, wit met zwart en goud, het zijn de kleuren die warmte en comfort uitstralen en deze stijl zo glamoureus maken.

Tijdloze accessoires
Gek op Art Deco, maar niet toe aan een make-over van je huis? Met een paar kenmerkende accessoires leg je accenten die je interieur meteen de Art Deco-look & feel geven. Zo tover je met een lampenkap, sierkussens of een vloerkleed met geometrische vormen, je huis al snel om in een thuis waar muziek in zit!

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden

Jouw Decokay