basics_calidus_en_silva®_jaloezie_9583420210325134011.webp

Jaloezieën en gordijnen combineren

‘Harde’ raambekleding zoals jaloezieën kun je perfect combineren met zachte, transparante raambekleding zoals inbetweens en vitrage. Jaloezieën zijn er in hout-, bamboe- of aluminium uitvoering. Maar ook shutters vallen natuurlijk onder harde raamdecoratie.

Hard en zacht, zoet en zout, het is bekend dat tegenpolen elkaar graag omarmen voor completering. In de designwereld van interieurs is dat niet anders. Drukke decoraties en dessins bestaan bij de gratie van kalme, effen kleuren. Anders zou het een ratjetoe worden.

Niet anders, is het voor (semi) transparante gordijnen en hun tegenpool. Vaak wordt gedacht dat het een setje moet zijn van overgordijnen en vitrage of inbetweens. De huidige trend is echter veel vaker de combinatie van hard en zacht.

Dat heeft alles te maken met het gemak van harde raambekleding, en de vele variaties die vandaag de dag mogelijk zijn. Robuuste, zwarte, brede, houten jaloezieën of (als je het luxe aan wil pakken) shutters waar je bijvoorbeeld zwarte, of mooi diep gekleurde inbetweens voor hangt. Hoe chique wil je het hebben? Je sluit de lichtinval - en inkijk - volledig of deels af met de lamellen, maar behoudt het speelse, warme effect van gefilterd licht.

Gordijnen hebben van nature een zachter effect door hun ‘dansende’ aard. Een strak interieur kan daarom ook baat hebben bij een mooie vitrage - met of zonder dessin.

De keuze voor transparante gordijnen wordt steeds interessanter omdat die er nu ook zijn met Sun Block. Een coating die wel het licht, maar niet de zon doorlaat… Een ingenieus idee met potentie voor ruimtes waar de zon soms hinderlijk kan zijn, maar je wel daglicht wil.

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay