absolutly_chick_as_creation_pauwen_behang20200702112941.webp

Pastels en behang bij Rococo woonstijl

Houten lijsten op de muur met asymmetrische krullen om je behang met chinoiserie motief nog beter in uit te laten komen. Kunst met een knipoog. Met een beetje ‘Rococo’ aan de wand is het nooit saai.

In een landelijke, klassieke en zelfs in een Scandinavische of moderne woonstijl zijn Rococo invloeden te verweven. Neem bijvoorbeeld matte kalkverf in een of meerdere pasteltinten om je wanden mee te verven. Dat geeft een fijne poederachtige uitstraling die niet te overheersend overkomt. 

Behang is in deze stijl in diverse varianten verkrijgbaar.  Zo kun je kiezen voor behang in pasteltinten met een licht patroon, of bloemen en Chinoiserie-motieven als je iets uitbundiger wilt. Maar er is ook zogenaamd toile de jouy behang. Hierop zijn idyllische afbeeldingen te zien van fabels of bijbelse scènes, het landleven en landschappen uit de Middeleeuwse tijd. Vaak is dit behang in één kleurtoon of in blauw-wit, waardoor het rustig oogt en goed te combineren is in vele woonstijlen. 

Je maakt heuse stillevens wanneer je behanglijsten creëert van hout met zwierig houtsnijwerk. Die lijsten geef je een likje goud. Ook kun je spiegels met gouden lijsten aan de wand hangen, liefst in groepjes bij elkaar of neem één groot exemplaar als blikvanger. 

Deel dit artikel

Graag gelezen

Wil je geen aanbiedingen meer missen?

Schrijf je dan nu in en ontvang de laatste aanbiedingen in je mailbox

Inschrijven

join Decokay

Openingstijden


Jouw Decokay