Wat is het verschil tussen hoogpolige en laagpolige vloerkleden?

Vloerkleden zijn er in verschillende structuren . Hoe dikker de weving, hoe meer structuur er in het vloerkleed te vinden is.

Wanneer je een kleed koopt, of dit op maat laat maken van tapijt, kun je kiezen uit verschillende poolhoogtes. Hier lees je de verschillen.

Hoogpolig tapijt

Hoogpolige vloerkleden bestaan uit materiaal dat zo 'getuft' is dat er langere 'draden' ontstaan die je polen noemt. De techniek van tuften ontstond in 1950 in Amerika en wordt gebruikt voor alle textielen hoogpolige kleden en tapijtsoorten. Denk aan velours, fluweel, pluche etc.. Dit kan zowel handmatig als machinaal gebeuren.

De gemiddelde poolhoogte is tussen de drie en vijftien cm. Je kunt er dus lekker in wegzakken.

Hoogpolig kleed heeft bij uitstek een zeer warme en knusse uitstraling. Het wordt meestal in de slaapkamer of woonkamer gebruikt en/of als kleed op maat over een harde vloer. De keuze voor hoog- of laagpolig is zeker ook trendgevoelig. Sla er wat woonbladen op na en je weet wat de trend van het moment is.

Laagpolig tapijt

Een laagpolig kleed oogt gladder en daarmee strakker. Ook laagpolig tapijt kan door de samenstelling een warme uitstraling geven. De pool is gemiddeld één tot drie centimeter.

Woonstijlen tapijtsoorten

Iedere woonstijl heeft wel een favoriete voorkeur qua tapijtsoort. Zo houden moderne woonstijlen van laag- kortpolig tapijt, en hoogpolige tapijten van ongedwongen, knusse woonstijlen zoals de landelijke-, of bohemian woonstijl.